Operasyonlara devam

Güncelleme Tarihi:

Operasyonlara devam
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2024 07:00

Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, terör örgütü PKK tarafından son dönemde hedef alınan Pençe Kilit bölgesinde izlenen stratejiye yönelik eleştirileri yanıtladı.

Haberin Devamı

‘Terörü kaynağında yok etme’ stratejisine devam edileceği mesajını veren Bakanlık kaynakları, özetle şunları söyledi: “Suriye’de yuvalanan PKK/PYD ile DEAŞ terör örgütü tarafından henüz Suriye’nin kuzeyindeki harekâtlarımızı icra etmeden önce, sınırlarımıza yönelik, 1.546 adet füze ve havan saldırısı yapıldı, 600’den fazla vatandaşımız hayatını kaybetti ve 1.000’den fazla vatandaşımız yaralandı. Irak’ın kuzeyinden de ülkemize geçiş yapan teröristler karakollarımıza, üs bölgelerimize saldırılar yapmaktaydı. Başarılı operasyonlarımız kapsamında bin 689 terörist etkisiz hale getirildi. Bölgede teröristlerin döşediği 5 bin 23 mayın/EYP temizlendi. 2 bin 477 mağara ve sığınak kullanılamaz hale getirildi. Mehmetçiğin karşısında aciz kalan, çaresizliğe mahkûm olan teröristler, artık son çırpınışlarını vermektedir. Bugün artık, yurtiçinden tek bir şehit haberi gelmiyor. Üs bölgelerimize, kalekollarımıza tek bir saldırı yapılamıyor. Bu da terörü kaynağında yok etme stratejimizin başarısını gösteriyor. Cumhurbaşkanı’mızın da ifade ettiği gibi; ülkemizin, halkımızın ve sınırlarımızın güvenliği için uluslararası hukuk ve meşru müdafaa açısından operasyon yapmak Türkiye’nin en doğal hakkıdır. TSK’nın, ihtiyaç olan yer ve zamanda bugüne kadar yaptığı gibi bundan sonra da ne gerekiyorsa yapacağından kimsenin şüphesinin olmaması gerekir.”

Haberin Devamı

Operasyonlara devam

KASABA GİBİ MAĞARA

TSK’nın terörle mücadele ettiği Pençe-Kilit bölgesinin zorlu coğrafyasındaki sarp, kayalık, uçurum ve engebeli bölgede çok sayıda irili ufaklı mağara yer alıyor. MSB’nin paylaştığı bu krokide teröristlerin saklandığı 5-6 katlı mağara; çok sayıda girişleri, çıkmaz tünelleri ve karmaşık yapısıyla dikkat çekiyor. Kayaların içinde ameliyathane, su deposu, mutfak, eczane, kiler gibi bölümler var. Çıkışı olmayan tünellerin ise tuzağa düşürmek amaçlı oluğu belirtiliyor.

 

BAKMADAN GEÇME!