Opera ve balenin yıldızları

Güncelleme Tarihi:

Opera ve balenin yıldızları
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 1998 00:00

Haberin Devamı

Tobav geçtiğimiz sanat sezonunun en iyilerini seçti. Yapılan değerlendirmeyle Rengim Gökmen en başarılı orkestra şefi seçilirken, turne sırasında beyin kanamasıyla hayatına yitiren opera sanatçısı Zehra Yıldız Jüri Özel Ödülü'ne layık görüldü.

Devlet Tiyatroları Opera ve Balesi Çalışanları Yardımlaşma Vakfı'nın (TOBAV) düzenlediği 1996-97 sanat sezonu Opera-Bale Sanat Ödüllerinin sahipleri açıklandı.

Buna göre, Opera dalında Sezonun En Başarılı Orkestra Şefi, La Boheme ile Rengim Gökmen, Sezonun En Başarılı Yönetmeni aynı yapıtla Murat Göksu seçildi. Değerlendirme Kurulu, Sezonun En Başarılı Kadın Solisti dalında iki sanatçıyı ödüle değer buldu. Maskeli Balo operası ile Sim Tokyürek ve La Boheme ile Esin Talınlı bu ödülü paylaştı. Sezonun En Başarılı Erkek Solisti, Maskeli Balo adlı yapıttaki rolüyle Eralp Kıyıcı seçildi. Sezonun En Başarılı Dekor Tasarımcısı ödülüne, La Boheme ve Maskeli Balo operalarındaki tasarımlarıyla Savaş Camgöz değer bulundu.

Değerlendirme Kurulu, Bale dalında La Bayadere, Üç Silahşörler ve Kamelyalı Kadın balelerindeki başarısından ötürü Rauf Abdullayev'i Sezonun En Başarılı Şefi ödülüne layık gördü. Sezonun En Başarılı Koreografı ödülüne, geçtiğimiz yıl Üç Silahşörler balesinin koreografisi için ülkemize konuk olan Andre Prokovsky değer bulundu. Sezonun en başarılı dansçıları, Ankara Devlet Opera ve Balesi'nin iki genç ismi oldu. Arzu Dirin, Kamelyalı Kadın, Mevsimler-Serenad ve Üç Silahşörler balelerindeki başarılı çalışmalarıyla Sezonun En Başarılı Kadın Dansçısı seçilirken, Volkan Ersoy da aynı yapıtlardaki dansıyla Sezonun En Başarılı Erkek Dansçısı ödülünü kucakladı.

Zehra Yıldız'a Özel ödül

Bu yıl turne sırasında geçirdiği beyin kanaması sonucunda yaşama veda eden opera sanatçısı Zehra Yıldız, alanında Jüri Özel Ödülü'ne değer bulundu. Bale dalındaki özel ödülleri uzun yıllar bale sanatına üstün hizmetler veren Devlet Sanatçısı Meriç Sümen, Oytun Turfanda, Rengin Taş ve Özkan Aslan kazandılar.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!