‘Onlar bizim polisimiz’

Güncelleme Tarihi:

‘Onlar bizim polisimiz’
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 09, 2017 21:02

Günlerdir asker ve polisin arasında şarkılı türkülü yürüyüşe katılanlardan Figen Solgun’a hislerini sorduk. Yanıtı kısa oldu: “Vallaha polisten bal gibi dost olurmuş...”

Haberin Devamı

Adalet Yürüyüşü’ne 7 gün önce Sakarya’dan katılan Ziraat Mühendisi Savaş Şafak da Dragos sahilinde polislerle muhabbet çemberi kurmuş. Şafak anlatıyor: “Biz onların vatandaşıyız onlar bizim polisimiz. Aralarında atanamamış öğretmenler, mühendisler, fen fakültesi mezunları, var. İş bulamadıkları için polis olmuşlar, günlerdir birlikte yürüyoruz. Bana ‘İyi ki burada görev aldık. Memur olduğumuz için normalde yürümemize izin verilmezdi. Bu vesileyle biz de yürümüş olduk’ dediler.”

Yol boyunca İEM Spor Şube Müdürlüğü’ne bağlı foto model kıvamındaki polislerle karşılaşıyoruz. matematik, fizik, çevre ve makine mühendisi delikanlılar. Doktoralı emniyet amirleriyle birlikte halkla samimi ilişki içindeler.

‘Onlar bizim polisimiz’

Haberin Devamı

Dragos sahiline mitinge katılmak için sabahın erken saatlerinden itibaren başka kentlerden gelenler, yol yorgunluğunu atmak için yeşilliklere uzanmış. İzmir’den 400, Muğla’dan 13 Marmaris ve Bodrum’dan 20’nin üstünde otobüsle gelmişler. Şanslı olanlar çocuk parklarındaki oyuncaklar ve ağaç gölgelerini kapmışlar. Karşıyakalı gözlükçü Cem Şeneren ve Makine Mühendisi arkadaşı Şükrü Karadeniz’le birlikte gece yarısı yine aynı otobüslerle İzmir’e dönecekler.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!