‘Ölürsek beraber öleceğiz, yeminimiz var’

Güncelleme Tarihi:

‘Ölürsek beraber öleceğiz, yeminimiz var’
Oluşturulma Tarihi: Ekim 10, 2007 06:40

ŞIRNAK Gabar Dağı’nda teröristlerin kurduğu pusuda 12 arkadaşıyla birlikte şehit düşen onbaşı Murat Uçar’ın taburuyla beraber Ramazan Bayramı sonrası Bolu’ya döneceği ortaya çıktı. Şehit Uçar’ın akrabası İbrahim Güngör, “Arkadaşlarını çok severdi. ‘Can ciğer gibiyiz’ derdi. ‘Ölürsek hep beraber öleceğiz’ derdi. Gerçekten öyle oldu” diye konuştu.

Haberin Devamı

Şırnak Gabar Dağı’nda teröristlerin kurduğu pusuda şehit düşen onbaşı Murat Uçar, memleketi Konya Kulu İlçesi Canımana Köyü'nde dün toprağa verildi. Şehit Uçar’ın 1 ay önce düğününe gelirken yanında getirdiği tüm arkadaşlarıyla çektirdiği tek fotoğraf kaldı. Akrabası İbrahim Güngör şehit onbaşı Murat Uçar'ın bu fotoğrafıyla ilgili şunları anlattı:

“Bu taburun asıl yeri Bolu. Gezici tim oldukları için Gabar Dağı’na gönderilmişler. Bayramdan sonra Bolu’ya geri döneceklerdi. Arkadaşlarıyla çektirdiği bu fotoğrafı 1 ay önce düğününe gelirken bize göstermek için yanında getirmişti. Arkadaşlarını tek tek gösteirken Diyarbakırlı, Bingöllü, Çorumlu diye bahsederdi. Onları çok severdi. ‘Can ciğer gibiyiz’ derdi. ‘Bizim yeminimiz var. Ölürsek hep beraber öleceğiz’ derdi. Gerçekten de öyle oldu. Bu fotoğrafta silah kaldıranlar da tim arkadaşları.”

Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!