Abi bana bir ses ver

Güncelleme Tarihi:

Abi bana bir ses ver
Oluşturulma Tarihi: Ekim 10, 2007 06:47

Şırnak'ın Gabar Dağı'nda PKK'lı teröristlerin pususunda şehit olan 13 askerden Piyade Çavuş 23 yaşındaki Seyfi Altuntaş, bugün Samsun'un Ayvacık İlçesi'nde 3 bin kişinin katıldığı törenin ardından gözyaşları arasında toprağa verildi. Şehidin cenazesi, 7 yıl önce doğum sırasında kaybettiği annesi Fadime Altuntaş'ın yanına defnedildi. cenaze sırasında ilaçlarla ayakta duran kızkardeşleri güçlüklü yatıştırılabildi.

Dün askeri uçakla Samsun Çarşamba Havaalanı'na getirilen ve buradan da Askeri Hastane'nin morguna kaldırılan Piyade Çavuş Seyfi Altuntaş'ın Türk bayrağına sarılı tabutu, bu sabah Ayvacık İlçesi'ndeki Yunus Emre Mahallesi'ndeki evinin önüne getirildi. Ardından şehit Seyfi Altuntaş'un tabutu törenin yapılacağı Müftülük önüne kortej eşliğinde getirildi. Türk bayraklarıyla donatılan ilçede, teröre lanet yağdırıldı. Yaklaşık 3 bin kişinin katıldığı törende, ellerinde Türk bayrakları ile ‘Şehitler ölmez vatan bölünmez’, ‘Kahrolsun PKK’ sloganları atıldı.

Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Amasya Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Küçükayan, Samsun Garnizon Komutan Vekili Deniz Kurmay Kıdemli Albay İlyas Koçak, askeri erkan, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve ilçe halkının katıldığı törende şehidin yakınları gözyaşlarına boğuldu. Kız kardeşi Selime Altuntaş ve amcasının kızı Cemile Altuntaş sinir krizi geçirdi. Fenalaşanları kadın subaylar sakinleştirmeye çalıştı. Güçlükle ayakta durabilen ve 2 çocuğundan birini şehit veren baba 51 yaşındaki Menteş Altuntaş'ı ise Samsun Garnizon Komutan Vekili Deniz Kurmay Kıdemli Albay İlyas Koçak, teselli etmeye çalıştı.

Törende konuşma yapan Samsun Garnizon Komutan Vekili Deniz Kurmay Kıdemli Albay İlyas Koçak, şehidin kanının yerde kalmayacağını söyleyerek, “Şehidimizin ailesinin bizden iki isteği oldu. Biri vatan sağolsun, diğeri şehidin kanı yerde kalmasın. Şehidin kanının yerde kalması mümkün değildir. Seyfilerimiz oldukça, Mehmetçikler oldukça, vatan sağolsun diyen analar oldukça o bayrak hiç inmeyecek. Vatan bölünmeyecek. Terörist öldürdükçe kendini tüketir. Ama Türk milletinin Seyfileri, Mehmetçikleri tükenmez. Son terörist yok edilinceye kadar mücadelede kararlıyız” dedi.

Törenin ardından şehidin Türk bayrağına sarılı tabutunun önüne gelen ailesi gözyaşlarını tutamayarak ağıtlar yaktı. “Seyfim bizi bırakıp nereye gidiyorsun?” diyerek tabuta sarılan yakınları sinir krizi geçirdi. Kız kardeşi Selime Altuntaş ise kendisine verilen sakinleştirici ilacın etkisiyle hiç tepki vermeden kardeşinin bayrağa sarılı tabutuna baktı.

Törenin ardından Ayvacık İlçesi Yeşil Cami'nde öğle namazından sonra kılınan cenaze namazının ardından şehit Piyade Çavuş Seyfi Altuntaş'ın tabutu askerler tarafından omuzlara alınarak cenaze aracına konuldu, daha sonra da Yunus Emre Mahallesi'ne götürüldü. Piyade Çavuş Seyfi Altuntaş'ın naaşı, 7 yıl önce doğum sırasında bebeğiyle birlikte hayatını kaybeden annesi Fadime Altuntaş'ın yanına defnedildi. Cenaze törenine Genel Kurmay Başkanı ve kuvvet komutanları da çelenk gönderdi.



ŞEHİT BABASI, ACI HABERİ AKSARAY'DA ALDI

Baba Menteş Altuntaş ise Piyade Çavuş Seyfi Altuntaş'ın şehit olduğu haberini geçen pazar gecesi Aksaray'daki kardeşini ziyareti sırasında aldı.
Aksaray Jandarma Komutanlığı'ndan Binbaşı Tamer Güdükbay ve Uzman Çavuş Bilal Türkdönmez, baba Mehteş Altuntaş'ın ziyaret için bulunduğu kardeşi Mehmet Altuntaş'ın evine giderek acı haberi verdi. Terhisine 3 ay kala oğlunun şehit olduğu haberini alan Menteş Altuntaş, gözyaşlarına boğuldu. Evdeki aile fertleri de ağıtlar yaktı. Oğlunun şehit haberini alan Menteş Altuntaş, cenazesine katılmak üzere aynı gece Samsun'a gitti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!