Ölen madenci depremde gönüllüydü

Güncelleme Tarihi:

Ölen madenci depremde gönüllüydü
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 2023 07:00

Zonguldak’ta önceki gün TTK Karadon Müessesesi’ne bağlı maden ocağında yaşanan göçükte hayatını kaybeden Erdal Karaçam’ın 6 Şubat depremlerinde bölgedeki arama kurtarma çalışmalarına katıldığı ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Zonguldak’ta, Türkiye Taşkömürü Kurumu Karadon Müessesesi’ne bağlı maden ocağında meydana gelen göçükte yaşamını yitiren Erdal Karaçam (38), köyünde toprağa verildi. Karaçam’ın Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bölgeye giderek kurtarma çalışmalarına katıldığı belirtildi.

TTK Karadon Müessesesi’ne bağlı maden ocağında eksi 360 ile 460 kodları arasında önceki gün göçük meydana geldi. Kömür üretimi sırasında ‘posta’ diye tabir edilen kömür yığını Erdal Karaçam’ın üzerine aktı. Direkle göçük arasında sıkışan Karaçam’ı sıkıştığı yerden arkadaşları kurtarıp yerüstüne çıkardı. Sağlık ekiplerinin hayatını kaybettiğini belirlediği Karaçam’ın cansız bedeni, Atatürk Devlet Hastanesi’nin morguna kaldırıldı.

14 yıllık maden işçisi olan 2 çocuk babası Erdal Karaçam’ın cenazesi, Devrek ilçesi Yağmurca köyü camisinde kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.

Haberin Devamı

‘CAN KURTARMAK İÇİN ÇALIŞTI’

Cenazeye, Karaçam’ın mesai arkadaşlarının yanı sıra TTK Genel Müdürvekili Muharrem Kiraz, Genel Müdür yardımcıları Fazlı Uncu ve Ercan Gebeş, Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Hakan Yeşil ve Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt da katıldı.

Erdal Karaçam ile 4 yıldır birlikte çalıştığını söyleyen Aydoğan Eroğlu (35), “Deprem bölgesine de gönüllü olarak beraber gitmiştik, orada can kurtarmak için mücadele vermiştik. Çok iyi bir insandı, çok çalışkandı, yardımseverdi. İşi ondan öğrendik. Talihsiz bir olayda hayatını kaybetti. O kadar tedbir alıyoruz ama bazen beklemediğimiz bir olay olabiliyor. Sonuçta yerin 700 metre altı, her yerde tehlike olabiliyor. Ne kadar tedbir de alsak, bazen yetersiz kalabiliyor. Kahraman gibi hatırlayacağız Erdal ağabeyimizi. Mekânı cennet olsun” dedi. m Ali Sencer ARSLAN / DHA

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!