Öğretmenlik Meslek Kanunu ne zaman çıkacak?

Güncelleme Tarihi:

Öğretmenlik Meslek Kanunu ne zaman çıkacak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2019 20:51

Öğretmen ve okul yöneticilerinin atanmaları, çalışma şartları, özlük hakları ve benzeri diğer hususları dikkate alan Öğretmenlik Meslek Kanunu’na ilişkin bekleyiş devam ederken, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'tan önemli bir açıklama geldi. Peki, Öğretmenlik Meslek Kanunu ne zaman çıkacak?

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Öğretmenlik Meslek Kanunu’na ilişkin dosyanın Cumhurbaşkanlığına sunulduğunu açıkladı. Bu gelişmenin ardından Öğretmenlik Meslek Kanunu hakkındaki ayrıntılar merak konusu oldu. İşte, konuya ilişkin ayrıntılar...

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, TBMM Genel Kurulunda, bakanlığının bütçesi üzerinde yaptığı konuşmada konuya dair şunları söyledi;

"Ayrıca mevcut insan kaynağının en verimli şekilde kıymetlendirilmesi ve aidiyetin güçlenmesi için öğretmen ve yöneticilerin hakları konusunda gerekli duyarlılık gösterilerek öğretmen ve okul yöneticilerimizin atanmaları, çalışma şartları, görevde yükselmeleri, özlük hakları ve benzeri diğer hususları dikkate alan Öğretmenlik Meslek Kanunu’na ilişkin dosyamızı Cumhurbaşkanlığına sunduk."

Haberin Devamı

KANUN NE ZAMAN ÇIKACAK?

Hukukçular, doktorlar, askerler ve polisler gibi birçok meslek grubunun kendine özgü kanunu varken öğretmenler için böyle bir durum söz konusu değildi. Bir süredir bu kapsamda beklenti içinde olan öğretmenlere sevindiren haber Bakan Ziya Selçuk'tan geldi. Ancak kanunun ne zaman çıkacağına ilişkin net bilgi yok. Konuya dair detaylar belli oldukça haberimizde yer vereceğiz.

 

BAKMADAN GEÇME!