Ödüller içerideki gazeteciler için

Güncelleme Tarihi:

Ödüller içerideki gazeteciler için
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2015 23:07

39 yıldır verilen Sedat Simavi Ödülleri sahiplerini buldu. Hürriyet iki, DHA bir ödül aldı. Basın özgürlüğünün öneminden bahsedilen törende bazı ödüller cezaevindeki gazetecilere ithaf edildi.

Haberin Devamı

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin (TGC) Kurucu Başkanı Sedat Simavi adına 39 yıldır 9 dalda verilen ‘Sedat Simavi Ödülleri’, önceki akşam The Marmara Taksim Oteli’nde düzenlenen törenle sahiplerine verildi. Doğan Haber Ajansı (DHA) muhabiri Nilüfer Demir ‘Aylan Kurdi Bebek’ fotoğrafıyla ‘Gazetecilik’ ödülünün sahibi oldu. Hürriyet gazetesi muhabiri Arda Akın, aynı dalda ‘Övgüye Değer’ bulunurken, Hürriyet gazetesinin çizeri Latif Demirci ‘Karikatür’ ödülünün sahibi oldu.

‘BASININ OLMADIĞI YERDE DEMOKRASİ YEŞERMEZ’

TGC Başkanı Turgay Olcayto törenin açılış konuşmasında özetle şunları söyledi: “Türkiye’de maalesef basın özgürlüğü yerlerde sürünüyor. Bugün çok sayıda işsiz gazeteci arkadaşımız var. Hürriyet’e saldırıyı görüyoruz. Başında bir parlamenterin olması çok düşündürücü. Ahmet Hakan darp edildi. Güneydoğu’da 2 gazeteci ters kelepçeyle gözaltına alınmaya kalkışıldı, bir gazetecinin ensesine silah dayandı. Basının olmadığı yerlerde demokrasinin yeşermediğini biliyoruz. Birgün gazetesindeki 3 arkadaşımız 11 aya mahkûm oldu. Erdem Gül ve Can Dündar hapse konuldu. Umarız Türkiye bunları da atlatacak. Biz umudumuzu hiç yitirmiyoruz. Gazeteciler her zaman var olacaklar. Ama onların her zaman var olacaklarını söylemek mümkün değil.”

Haberin Devamı

Ödüller içerideki gazeteciler için

Arda Akın , ödülünü TGC Genel Saymanı Gülseren Ergezer Güver’in elinden aldı.

Ödüller içerideki gazeteciler için

DİYARBAKIR BOMBACISINI HABER YAPTI

Diyarbakır’daki HDP mitingi bombacısının otelde kaldığını ve bunun tespit edildiğini anlatan ‘Bombadan 2 gün önce’ başlıklı haberiyle ödül alan Arda Akın, “Ödülümü cezaevinde yatan meslektaşlarıma armağan ediyorum” dedi.

Ödüller içerideki gazeteciler için

Haberin Devamı

Latif Demirci’ye ödülünü Karikatür Seçici Kurul Başkanı Piyale Madra takdim etti.

Ödüller içerideki gazeteciler için

‘40’INCI YILDA BENİM İÇİN ONUR’

Hürriyet gazetesinde yayınlanan karikatürlerinden oluşan ‘Eyyy Siyaset’ adlı kitabı ile ödül alan Latif Demirci, “2015 yılı meslek hayatımın 40’ıncı yılı. 40 yılı, Sedat Simavi Ödülü’yle kapatmak benim için bir onur oldu” dedi.

Ödüller içerideki gazeteciler için

AYLAN’IN FOTOĞRAFINA ÖDÜL

MÜLTECİ dramını en çarpıcı şekilde gösteren DHA Bodrum muhabiri Nilüfer Demir, ödülünü Cumhuriyet Vakfı Başkanı ve yazarı Orhan Erinç’ten aldı.

Ödüller içerideki gazeteciler için

Haberin Devamı

Demir, “Bu fotoğraf bu kadar ses getirebildiyse, arkamdaki kurumumun desteği sayesinde olmuştur. Doğan Grubu’na, DHA’ya teşekkür ediyorum” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!