‘Öcalan hala yaşıyor, benim oğlum bir daha geri dönmeyecek’

Güncelleme Tarihi:

‘Öcalan hala yaşıyor, benim oğlum bir daha geri dönmeyecek’
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2007 16:19

BİNGÖL- Muş sınırı Şenyayla kırsalında terör örgütüne karşı sürdürülen arama tarama sırasında arazide dengesini kaybederek düşen ve kendi el bombasının patlaması sonucu şehit olan komando er 21 yaşındaki Barış Ayaz’ın Espiye’deki evinde ağıtlar yakılarak gözyaşı döküldü.

Haberin Devamı

Giresun Valisi Mustafa Taşkesen, İl Jandarma Komutanı Yarbay Ahmet Naci Bakırcı, İl Müftüsü Necati Akkuş, Espiye Kaymakamı Metin Borazan şehit er Barış Ayaz’ın Espiye Güzelyurt Köyü’nde oturan ailesini ziyaret ederek başsağlığı diledi. ‘Allah beni yaktın, başka kimseleri yakma’, ‘Ruhum aynı onun gibi, ölmüş gibi’, ‘Kurşunlara nasıl dayandın’, ‘Bunlar geldi sağolsunlar, sen nasıl geleceksin, kurşun atılan yerlerine nasıl bakacağız’ diyerek ağıtlar yakan anne Emine Ayaz’ı sakinleştirmeye çalışan Vali Taşkesen, daha sonra baba Recep Ayaz’a başsağlığı diledi.
Şehit erin babası Recep Ayaz, ziyarette yaptığı açıklamada, 9 aylık asker olan oğluyla en son 2 gün önce telefonla görüştüklerini söyledi. Vali Taşkesen ile konuşmasında oğlunun şehit olduğuna üzülmediğini ifade eden Ayaz, “Oğlum şehit düştü. Buna üzülmüyorum. Haliyle bir gün gidecekti. Ben, ABD’nin uşağı olarak yaşıyoruz ona üzülüyorum. Hiç bir suçu olmayan masum insanların ölmesine üzülüyorum. Abdullah Öcalan, 30 bin askeri öldürdü ve hala yaşıyor. İleride çıkma ümidi de var. Ancak benim oğlum bir daha asla geri dönmeyecek. Bir Apo’nun belki 30 bin destekçisi var ve bize karşı savaşıyor. Ben bunlara üzülüyorum” diye konuştu.

Haberin Devamı

VALİ'DEN TESELLİ

Vali Mustafa Taşkesen ise, baba Recep Ayaz’ı, “Çalışıp çabalarsak ondan kurtuluruz. Dünya hep böyle gidecek değil. 500 yıl önce de biz dünyanın hakimiydik. O da olur inşallah. Çalışmalarımız sayesinde olur. Biz de onlara karşı savaşıyoruz. Devletimiz güçlüdür. Onların hepsini alt edecek durumdadır. Sizin yetiştirdiğiniz aslan evlatlarla devlet onların üstesinden gelecek. Ondan şüpheniz olmasın” diyerek teskin etmeye çalıştı.

10 çocuklu ailenin en küçüğü olan 1986/3 tertip komando er Barış Ayaz, yarın Espiye İlçesi’nde yapılacak törenin ardından Güzelyurt Köyünde toprağa verilecek.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!