Obama'dan Rusya'ya çok sert ayar: Öyle ülkeler karşısıda sabrım yok

Güncelleme Tarihi:

Obamadan Rusyaya çok sert ayar: Öyle ülkeler karşısıda sabrım yok
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 2013 10:07

Başkan Obama, katıldığı televizyon programında Rusya'nın kendisini hayal kırıklığına uğrattığını söyledi ve eşcinsellik karşıtı uygulamalarından ötürü eleştirdi.

Haberin Devamı

ABD Başkanı Barack Obama, dün akşam NBC kanalında yayımlanan 'Jay Leno ile Tonight Show' programına katıldı. Yayın boyunca Rusya'ya yüklenen Obama'nın bu ülkeye yönelttiği başlıca eleştiri konuları ise eşcinsellik ve firari ajan Snowden'a verilen geçici sığınma hakkı oldu.

Rusya'nın eski NSA ajanı Edward Snowden'a geçici sığınma hakkı vermesinin kendisini hayal kırıklığına uğrattığını söyleyen Obama, Rusya'nın terörle mücadele konusunda ABD'ye yardım etmek adına önemli adımlar attığını ancak zaman zaman Soğuk Savaş mantığına geri döndüklerini söyledi.

Önümüzdeki ay Rusya'nın St Petersburg kentinde düzenlenecek olan G20 zirvesine katılacağını da sözlerine ekleyen ABD Başkanı, ancak bu zirve sırasında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le görüşüp görüşmeyeceği konusunda bir şey söylemedi.

Haberin Devamı

Obama, geçtiğimiz günlerde Rusya'da kabul edilen eşcinsellik karşıtı yasayı da eleştirdi. Söz konusu yasa, yetişkin olmayanlara eşcinsellikle ilgili bilgi verenlere cezai yaptırım uygulanmasını öngörüyor. Obama'nın bu uygulama için yorumu "Geyleri, lezbiyenleri ya da trans bireyleri korkutacak ya da onlara zarar verecek şekilde muamele etmeye çalışan ülkelere karşı sabrım yok" şeklinde oldu. Obama, bu konuda Rusya'nın tek olmadığını da sözlerine ekledi.

2014 yılında Soçi'de yapılacak Kış Olimpiyatları sırasında bu yasanın sorun olacağına inanmadığını söyleyen Obama "Hem Rusya hem de Putin'in olimpiyatların sorunsuz geçmesini istediklerini; geylere ve lezbiyenlere farklı muamele yapılmasını hoş göremeyeceğimizi anladıklarını düşünüyorum" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!