O fular verilmedi

Güncelleme Tarihi:

O fular verilmedi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2015 03:09

ANTALYA’daki Gezi Parkı eylemlerinde ‘kırmızı fularlı kız’ olarak tanınan 21 yaşındaki Ayşe Deniz Karacagil’in de yargılandığı Gezi davasında mahkeme, ‘kırmızı fular’ın iade talebini yine reddetti.

Haberin Devamı

Antalya’daki Gezi Parkı eylemlerinde, Ayşe Deniz Karacagil, Murat Sezgin, Mustafa Cihan Yılmaz, Ali Karakuş ve Leyla Nuyan gözaltına alındı. 5 kişiden Karacagil, Sezgin ve Yılmaz, 2 Ekim 2013 günü tutuklandı. Polis sorgusunda, ‘taktığı kırmızı renkli fuların sosyalizmi simgelediği’ yönünde sorular yöneltilen Ayşe Deniz Karacagil, Mustafa Cihan Yılmaz ve Murat Sezgin, 4 ay 6 gün tutuklu kaldıktan sonra 6 Şubat 2014 tarihinde yurtdışı yasağı ve her hafta polis merkezine imza verme şartlarıyla tahliye edildi.

103 YIL İSTENİYOR

Ayşe Deniz Karacagil, iki ayrı davada 103 yıl hapis cezası istemiyle yargılanırken, yası dışı yollardan yurt dışına çıkarak terör örgütü PKK’ya katılırken, toplam beş sanığın yargılandığı davanın dördüncü duruşması, 6’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.
Karacagil’in avukatı Hakan Evcin, üzerinde biyolojik tespit ve inceleme yapılamadığından, eylemde kullanılıp kullanılmadığı kesin olmadığı gerekçesiyle, adli emanetteki kırmızı fuların iadesini talep etti. Daha önceki üç duruşmada da ‘iddiaya konu materyal’ olduğu için kırmızı fuların iade edilemeyeceğini gerekçe gösteren mahkeme, adli emanetteki materyallerin suçta kullanılmış olabileceği olasılığı bulunduğu, eylemin sabit olması halinde zor alımı gerekebileceğinden iade talebini yine reddetti.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!