'Nargile içmeye gideceğini söyledi'

Güncelleme Tarihi:

Nargile içmeye gideceğini söyledi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 02, 2017 00:04

MASLAK’ta çarşaflı iki kişinin ciple yolunu keserek Kuveytli ortağıyla birlikte öldürdüğü GEM TV’nin sahibi, İran kökenli İngiliz vatandaşı Saeed Karimian’ın (45) şirketinde çalışanlar ile ailesinden 15 kişinin ifadesi alındı.

Haberin Devamı

Tehdit almadıklarını söyleyen Karimian’ın eşi, polis ifadesinde “Olaydan kısa süre önce beni aradı. Unuttuğu bir randevusunu hatırladığını, birazdan buluşup yemek yemeye ve nargile içmeye gideceklerini söyledi” dedi. Karimian’ın saldırıya uğradığı kiralık Merecedes’te GPS cihazının bulunmadığı, şoförüne de izin verdiği belirlendi. Araştırmaya göre, saldırı günü Saeed Karimian işyerinin karşısında Muhammed El Muhtari ile buluştu. Karimian’ın otomobili, Ayazağa Caddesi’nden Levent sapağına girdiği sırada arkadan gelen bir cip tarafından sıkıştırıldı. Cipin sağında bulunan kişi, Karimian’ın otomobiline ateş etmeye başladı. Bu sırada şoför bölümünde bulunan çarşaflı kişi de aşağıya inerek otomobildekilere ateş etti.

YANAN ARAÇTA TABANCA BULUNDU
Olay sonrası Kemerburgaz yolunda yakılan saldırganların aracında tabanca bulundu. Karimian’ın Kuveyt’te inşaat işi yapan El Muhtari ile, bu ülkede yapacakları inşaat işleriyle ilgili görüştüğü belirlendi. Saldırıda kullanılan cipin 2015 yılında Başakşehir’den çalındığı, üzerindeki plakanın da çalıntı olduğu belirlendi.

Bu arada İran Dışişleri Bakanlığı, Türkiye’den elde ettiği bulguları paylaşmasını talep ettiklerini açıkladı. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!