Naci Hoca’dan İstanbul depremi uyarısı... 7’den büyük olacak

Güncelleme Tarihi:

Naci Hoca’dan İstanbul depremi uyarısı... 7’den büyük olacak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 2024 07:00

‘İstanbul ve deprem’ konulu konferansta konuşan Prof. Dr. Görür, “1939’dan 2023’e kadar deprem zinciri doğudan batıya ilerledi. Bu sebeple İstanbul’da da 7’den büyük bir deprem olacak” dedi.

Haberin Devamı

YERBİLİMCİ ve Bilim Akademisi Üyesi Prof. Dr. Naci Görür, MEF Üniversitesi ile İstanbul İnşaatçılar Derneği işbirliğiyle düzenlenen ‘İstanbul ve deprem’ konulu konferansta konuştu. Görür şöyle uyardı: “Marmara girişinden Tekirdağ’a kadar 160 kilometrelik fay var. 1912’deki Şarköy depreminde bu fayın kırıldığını saptadık. Dolayısıyla burası deprem üretmeyecek. Bu iyi haber. Ancak Yeşilköy açıklarına kadar olan fay ile Adaların güneyindeki fay İstanbul’da deprem üretecek.  

Naci Hoca’dan İstanbul depremi uyarısı... 7’den büyük olacak
Prof. Dr. Naci Görür

AVRUPA YAKASI 9’U GÖRÜR 

Bu iki fay birden kırılırsa İstanbul’da 7.4’lük deprem yaşanacak. Yani kesinlikle 7’den büyük bir deprem olacak.   İstanbul’da birçok yerde yeraltı suyu var, diğer yandan deprem dalgalarının kayma hızları da oldukça önemli. Anadolu yakası daha avantajlı çünkü zemin yapısı görece daha güçlü. Ancak Avrupa’nın kuzey kesimlerini bu dalgalar mahvedecek. Anadolu yakasında depremin en şiddetli olduğu yerler az. Avrupa yakasında ise tarihi Yarımada’dan Silivri’ye kadar olan ilk 10-15 kilometre 9 şiddetini görür.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!