Muharrem İnce'den 'gavat' eleştirisi

Güncelleme Tarihi:

Muharrem İnceden gavat eleştirisi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 11, 2013 09:37

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce Adana Valisi Hüseyin Avni Coş’un sözlerini hurriyet.com.tr’ye değerlendirdi.

Haberin Devamı

“Adana Valisi Recep Tayyip Erdoğan’a ve hükümetine yakışan bir validir” şeklinde konuşan İnce, “‘Ananı da al git’ diyen ‘lan’ diyen, ‘şimdi beni küfür ettireceksiniz’ diyen, ‘çağır şu sahtekârı bir dinle bakalım neymiş derdi’ diyen bir Başbakan’ın valisinin ‘o gavatı alın’ demesine şaşırmadık” dedi.

İnce sözlerini şöyle sürdürdü:
“İçişleri Bakanı ‘konuyu incelemesi için arkadaşlara talimat verdim’ diyor. Bakan neyi inceletecek? Valinin kavas mı, yoksa gavat mı dediğini inceletecek? Yoksa valinin muhatabı olan vatandaşın kavas olup olmadığını mı inceletecek?”

Eskişehir Valisi’nin gazeteci İsmail Saymaz’a yönelik sözlerini de hatırlatan İnce, “‘Oğlum İsmail’ diye başlayan ‘yerin altı da var unutma’ diye biten mektup yazılalı nerdeyse 40 gün oldu. Eskişehir Valisi hakkında derhal inceleme başlatan bu İçişleri Bakanı değil miydi? Ne oldu?” ifadelerini kulandı.

Adana Valisi hakkında bir AK Parti Milletvekili’nin bazı iddialarda bulunduğunu belirten İnce, “O iddialar İçişleri Bakanlığı tarafından incelendi mi?” diye sordu.

Muharrem İnce açıklamasını şöyle bitirdi:
“Adana Valisi bu gücü nereden alıyor? Başbakan ile Başbakan’a çok yakıştığını düşündüğüm Adana Valisi’nin yolları geçmişte kesişti mi? Adana Valisi geçmişte Başbakan’ı inceledi mi? Denetledi mi? Denetlediyse / incelediyse bugün Adana Valisi hakkında başlatıldığı söylenen inceleme hukuka uygun bir şekilde yerine getirilebilir mi?

ADANA VALİSİ 'GAVAT' DEMİŞTİ

Haberin Devamı

Atatürk’ün ölümünün 75’inci yıldönümünde Adana’da düzenlenen anma töreni sırasında Vali Hüseyin Avni Coş aleyhine slogan atan grup ile polis arasında arbede yaşandı. Vali Coş bu sırada korumalarına “Allah belanı versin diyen o gavatı getirin” dedi. Coş daha sonra “Kavas demiş olabilirim” açıklamasını yaptı.

İÇİŞLERİ BAKANI: KONUYU İNCELETİYORUM

İçişleri Bakanı Muammer Güler de Vali'nin sözlerine tepki gösterdi. Kendisinin de durumdan rahatsız olduğunu belirten Güler, şunları söyledi:
''Devletin valisi konumundaki bir kişi vatandaşa, her ne kadar rahatsız edici bir diyalog yaşansa da bu şekilde cevap vermesi doğru olmadı. Konuyu incelemesi için arkadaşlara talimat verdim. Ama anladığım kadarıyla karşılıklı olarak konu mahkemeye taşınacak. Yine de ne olursa olsun bu konumdaki bir valimizin, böyle bir hakaret de olsa adli ve hukuki yollar vardır. Onunla ilgili yasal çerçevede şikayetçi olabilir, talimat verebilir. Bu şekilde bir ağız dalaşına girmesi hiç şık olmadı. Ben de rahatsız oldum''

BAKMADAN GEÇME!