Eskişehir Valisi: O maili ben yazmadım

Güncelleme Tarihi:

Eskişehir Valisi: O maili ben yazmadım
Oluşturulma Tarihi: Ekim 02, 2013 13:32

Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna'nın Radikal Gazetesi muhabiri İsmail Saymaz'a ''Oğlum İsmail yine rahat durmuyorsun... Bir daha aynı şekilde yorum yaparak bu konuyu işlersen sen adi ve şerefsizsin... '' şeklinde bir e-posta gönderdiği ortaya çıktı. Vali Tuna, koruması aracılığıyla Radikal'e ''O maili ben gönderdim'' dedi ama Hürriyet'e yaptığı açıklamada da ''O maili ben yazmadım ama mailde yazılanların bir bölümüne katılıyorum'' ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, dövülerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz davasının il dışında görülmesi yönünde görüş belirtmesini haberleştiren Radikal muhabiri İsmail Saymaz’a bu sabah saat 03.56’da resmi e-posta adresinden bir mail gönderdi. Vali Tuna, mailde "Siz zaten hem savcı, hem hakim, hem avukatsınız" dediği Saymaz'ı sert ifadelerle itham etti.

"MÜEBBET BİLE SİZİ KESMEZ"

Yolladığı e-mailde, “Yine rahat durmuyorsun” diyen Vali Tuna, bir TV kanalında göstericiler için sarf ettiği “Birbirlerini dövdüler” ifadesinin İsmail Saymaz tarafından çarpıtıldığını iddia ederek, “Her fırsatta alçaklıkla bunu tekrar ediyorsun” ifadesini kullandı. Vali Tuna, mesajında, “Müebbet bile sizi kesmez. Bir daha aynı şekilde yorum yaparak bu konuyu işlersen sen adi ve şerefsizsin. Yerin altı da var unutma, eninde sonunda orada görüşeceğiz” diye yazdı.

Haberin Devamı

ÖNCE MAİLİ KENDİSİNİN YAZDIĞINI SÖYLEDİ

Radikal, Tataristan’da resmi bir ziyarette bulunan Vali Tuna’nın korumasına ulaşarak, e-mailin Tuna tarafından gönderilip gönderilmediğini sordu. Vali Tuna, koruması aracılığıyla, e-maili kendisinin gönderdiğini bildirdi.

Vali Azmi Tuna’nın İsmail Saymaz’a gönderdiği e-mail şöyle:

“Oğlum İsmail, yine rahat durmuyorsun. Benim Ali İsmail ile ilgili söylemediğim bir sözü tekrar ısıtıp veriyorsun ki sana özel olarak telefonda bunu izah ettiğim halde her fırsatta alçaklıkla bunu tekrar ediyorsun. Failler belirlendi, tutuklandı, yargılanıyor. Bunlardan pek memnun olmadın herhalde. Sana malzeme kalmadı derken, mahkeme bize bir soru soruyor. Biz de savcılık da kamu düzenini düşünerek yüzbinlerce insanın yaşadığı bu şehirde olay çıkmasın diye görüşümüzü yazıyoruz. Bunlar her nasılsa yandaş avukatlarınız tarafından herhalde anında sizlere servis ediliyor. Kuşlar söyledi deme sakın inanmam! Neyse hiç önemli değil. Zaten biz ne dersek diyelim siz vermek istediğinizi veriyorsunuz. Siz bizim Ali İsmail için çok üzüldüğümüze de inanmazsınız. Demokratik tepkiye eyvallah ama amaçları kaos çıkarmak olanların fırsat beklediği bir ortamda bu davanın başka yerde görülmesini istemek Eskişehir’e ve halkın yararına bir şey yapmak demektir. Tabii ki takdir yargının. Diğer konulara girmiyorum çünkü yargılama devam ediyor. Ama siz zaten hem savcı, hem hakim, hem avukatsınız. Müebbet bile sizi kesmez. Bir daha aynı şekilde yorum yaparak bu konuyu işlersen sen adi ve şerefsizsin. Yerin altı da var unutma, eninde sonunda orada görüşeceğiz.”

Haberin Devamı

İŞTE O E-POSTA

Eskişehir Valisi: O maili ben yazmadım

VALİ TUNA: MAİLİ BEN YAZMADIM

Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna Radikal Gazetesi Muhabiri İsmail Saymaz’a atılan ve tehdit cümleleri içeren mail ile ilgili “Mail adresi bana ait. Ancak maili ben yazmadım” dedi.

Tataristan’da bulunan Vali Tuna Hürriyet’e yaptığı açıklamada da “Gönderilen mail adresi bana ait. Ancak o maili bizzat ben yazmadım. Mailde yazılanların bir bölümüne katılıyorum. Doğru ifadeler. Söz konusu muhabir sürekli bir şeyleri çarpıtarak yanlış yönlendirmeler yapıyordu. Mail üzerinde de aynı şeyi yapmış. Dediğim gibi maili ben yazmadım. Yurt dışındayım. Eskişehir’e döndükten sonra inceleteceğim” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI İNCELEME BAŞLATTI

İçişleri Bakanlığı ise söz konusu mail için inceleme başlatttı. Bakanlık yetkililleri “Maili basına yansımasından sonra gördük. Doğru olup olmadığını inceletiyoruz. Valinin Türkiye dönüşü bekleniyor. Gerekli bilgiler istenecek, bu konuda incelemeye devam edilecek” dediler.

İÇİŞLERİ BAKANI GÜLER: DERHAL İNCELEYECEĞİM

Radikal Gazetesi'ne konuşan İçişleri Bakanı Muammer Güler, Eskişehir Valisi'nin gönderdiği hakaret içeren mektupla ilgili 'Tasvip edilemez, derhal inceleyeceğim' dedi. İçişleri Bakanı Muammer Güler gerekli incelemeyi ve araştırmayı yaptıracağını vurgularak şöyle konuştu:

“Burada eğer tehdit varsa, üslupta bir eksiklik varsa, valinin yapmaması gereken bir yaklaşım varsa, elbette bunu savunmayız, elbette ki gerekli ikazlarda bulunuruz. Ben görevlerin gerektirdiği üslubun ötesine geçen, amacını aşan ifadelerde bulunan kişi hangi görevde olursa olsun bunun yanında değilim. Bakın bunu açıkça söylüyorum. Bu zaten yapılmaması gereken bir konudur. Bakanlığımızın da görev anlayışına benim de sorumluluk anlayışımın çerçevesine uymayan bir şeydir. O nedenle de bunu inceleyeceğim, araştıracağım”

BAKMADAN GEÇME!