Muğla'da arı dehşeti: 1 ölü

Güncelleme Tarihi:

Muğlada arı dehşeti: 1 ölü
Oluşturulma Tarihi: Eylül 29, 2009 12:22

Muğla'da arı kovanı yüklü kamyoneti taşıyan TIR'ın devrilmesi sonucu 5 kişi yaralandı. Yaralılara müdahale etmek isteyen 112 Acil Sağlık, polis, itfaiye ve sivil savunma ekiplerine de arılar saldırdı.

Haberin Devamı

ARI SALDIRISINDAN FOTOĞRAFLAR

ARI DEHŞETİNİN GÖRÜNTÜLERİ - VİDEO

MUĞLA'da arı kovanı yüklü kamyoneti taşıyan TIR'ın devrilmesi sonucu, 1 kişi öldü, 4 kişi de yaralandı. Devrilen TIR'dan çevreye saçılan kovanlardan dağılan binlerce arı, yoldan geçen penceresi açık araçlardaki yaklaşık 20 kişiyi soktu. Yaralılara müdahale etmek isteyen 112 Acil Servisi, polis, itfaiye ve sivil savunma ekipleri arıların saldırısı nedeniyle zor durumda kaldı.

Muğla'dan Fethiye'ye arı kovanı yüklü 52 FA 613 plakalı kamyoneti taşıyan 39 yaşındaki Şeyhmus Aslan yönetimindeki 06 AP 2688 plakalı TIR, bugün saat 11.00 sıralarında, Sakartepe Mevkii'nde, aşırı hız nedeniyle virajı alamayarak, devrildi. Kaza sırasında TIR'da bulunan Feyzullah Acar öldü, 28 yaşındaki Şeyhmus Aslan, 49 yaşındaki Naci Acar ile kamyonetteki 29 yaşındaki Özcan Duman, 41 yaşındaki Yakup Karacan ve 39 yaşındaki Ali Namık Kars yaralandı. TIR dorsesinden etrafa saçılan yüzlerce kovandan çıkan binlerce arı, yaralıları ve yoldan geçen penceresi açık araçlardaki 61 yaşındaki Handan Tunaboylu, 52 yaşındaki Tamer Tunaboylu ve 56 yaşındaki  Şükran Hülopu'nu soktu.

Çevredekilerin haber vermesi üzerine gelen 112 Acil Servis, polis, itfaiye ve sivil savunma ekipleri kovanlardan kaçan arıların saldırısına uğradı. Kurtarma girişimlerinin sonuçsuz kalması üzerine Muğla Arı Yetiştiricileri Birliği'nin girişimleriyle bölgeye arı maske giyen yaklaşık 50 arıcı getirildi.

Arıcı kıyafeti giyen 112 Acil Servisi ekipleri, yaralıları kovanların arasından çıkartı. Kaza ve arı sokması sonucu yaralan Şeyhmus Aslan Özel Yücelen Hastanesi, Naci Acar, Özcan Duman, Yakup Karacan, Ali Namık Kars ambulansla kaldırıldıkları Muğla Devlet Hastanesi'nde tedaviye alındı. Yoldan geçen penceresi açık araçlarda bulunan ve arıların saldırısına uğradıkları belirlenen yaklaşık 20 kadar kişiden 61 yaşındaki Handan Tunaboylu, 52 yaşındaki Tamer Tunaboylu ile Şükran Hülopu da Muğla Devlet Hastanesi'nde tedaviye alındı.
Polis ve jandarma ekipleri Muğla-Marmaris Karayolunun kazaya yakın bölümlerinde sürücülere megafonla “Camlarınızı kapatın arı saldırısı olabilir” anonsları yaparak uyarılarda bulundu.

Muğla Arı Yetiştiricileri Birliği'den gelen arıcılar, çevreye saçılan kovanları ve arıları toplamaya başladı. Soruşturma sürüyor.

Haberin Devamı

VALİ: 1 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Muğla Valisi Ahmet Altıparmak yaptığı açıklamada, kazayla ilgili soruşturma başlatıldığını belirterek, kazada 2'si tırda 4'ü ise kamyonette bulunan 6 kişinin yaralandığını söyledi.

Yaralıların hastanede alınan ilk ifadelerine göre kazanın arı yüklü kamyonetin park halindeki bir tıra çarpması sonucu oluştuğunu bildiren Altıparmak, şunları kaydetti:

“Kazanın ardından arıların saldırısına uğrayan 6 yaralı, sağlık ekipleri ve arıcılarca kurtarılarak hastanelere kaldırıldı. Hastaneye kaldırılan 6 kişiden 1'i yaşamını yitirdi. Yaşamını yitiren kişinin ölüm nedeni araştırılıyor. Olaya müdahale eden sağlık ekipleri ve diğer görevliler zor şartlar altında görev yaptı.”

YAKLAŞIK 1 SAAT KURTARILMAYI BEKLEDİLER

Hem kaza hem de arıların sokmaları nedeniyle canları yanan 2 yaralı girişimlerin sonuçsuz kalması nedeniyle yaklaşık 1 saat devrilen arı kovanlarının içinde kurtarılmayı bekledi. Yaralılar arı maskesi giyen 112 görevlilerince kurtarıldı.

Kazada yaralan ve arıların saldırısı sonucu durumları ağırlaşan 6 kişi yapılan müdahalelerin ardından Muğla Devlet Hastanesine kaldırıldı. Yaralılaradn biri ise hayatını kaybetti.

Aralarında arı sokması alerjisi olan bir doktorun da olduğu kazaya müdahale eden 20 kişinin tedavi altına alındığı öğrenildi.

Öte yandan, polis ve jandarma ekipleri Muğla-Marmaris kara yolunun kazaya yakın bölümlerinde sürücülere megafonla “Camlarınızı kapatın arı saldırısı olabilir” anonsları yaparak uyarılarda bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!