‘Mücadelemiz devam edecek’

Güncelleme Tarihi:

‘Mücadelemiz devam edecek’
Oluşturulma Tarihi: Haziran 02, 2016 23:20

Türkiye Yayıncılar Birliği’nin 2016 Düşünce ve İfade Özgürlüğü Ödülü’nün sahipleri T24 yazarı ve P24 Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Cemal, Kırşehir’de yakılan Gül Kitabevi’nin sahipleri Eşref Odabaşı ve Sait Akıllı ile Alfa Yayın Grubu oldu. Hasan Cemal, “İfade ve düşünce özgürlüğü ile demokrasi mücadelemiz devam edecek” dedi.

Haberin Devamı

Türkiye Yayıncılar Birliği (TYB) tarafından bu sene 22’ncisi verilen ‘Düşünce ve İfade Özgürlüğü Ödülleri’ önceki akşam, Taksim’deki CVK Park Bosphorus Hotel’de düzenlenen törenle sahiplerine verildi. TYB Başkanı Metin Celâl Zeynioğlu, Haziran 2015 ile Haziran 2016 arasında ülkede yaşanan yazar ve yayıncılara yönelik baskılardan örnekler vererek bu sene ödül kazanan isimleri açıkladı.

Ödülünü Türkiye Yayıncılar Birliği Başkanı Zeynioğlu’nun elinden alan Hasan Cemal, “Cumhurbaşkanı’nın ‘Anayasa Mahkemesi’nin kararını tanımıyorum, saygı duymuyorum’ açıklaması yaptığı, yerel mahkemeye ‘Direnin kardeşim’ dediği bir ülkede, ne ifade özgürlüğü ne de demokrasi olur. Ama ifade ve düşünce özgürlüğü ile demokrasi mücadelemiz devam edecek” dedi. Cemal şunları söyledi:

Haberin Devamı

“47 yıllık gazeteciyim. Hayatımda hiç başka bir iş yapmadım. Bunca yıl içinde yolum hapse hiç düşmedi ama mahkemelerden de kurtulamadım. Ne yazık ki kitabın silahla beraber bir suç unsuru sayıldığı 80’ler öncesine geri döndük” dedi. Gecede diğer ödülleri ise 8 Eylül 2015’te, Kırşehir’de çok sayıda saldırgan tarafından camları kırılıp yağmalanan ve yakılan ve o günden sonra üzerlerindeki resmi ve mahalle baskısı daha da artan Gül Kitabevi sahipleri Eşref Odabaşı ile Sait Akıllı ve yayımladıkları kitaplar yerel mahkemeler tarafından yasaklanan, toplatılan ve satışı durdurulan Alfa Yayın Grubu adına Cem İleri aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!