MS için özel hastane talebi

Güncelleme Tarihi:

MS için özel hastane talebi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2016 22:35

Multipl Skleroz (MS), dünyada yaklaşık 2 milyon 500 kişiyi etkileyen, beyin ve omurilik beyaz cevherindeki miyelin kılıfı zedeleyerek ömür boyu süren bir nörolojik hastalık.

Haberin Devamı

MS Derneği bu hastalığın tedavisi için Sağlık Bakanlığı’na başvurarak hastalar için özel hastane kurulmasını talep etti. MS Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Yağcıoğlu, 25 Mayıs Dünya MS Günü vesilesiyle şunları söyledi:

48 BİN HASTA VAR

“Bugün MS hastalığı fiziksel, sosyal, psikolojik olarak uzun bir mücadele gerektiren bir sağlık sorunu olarak karşımıza çıkıyor. İstatistiklere göre ülkemizde 48 bin civarında MS hastası olduğu tahmin ediliyor. Birçok hastanenin nöroloji ve fizik tedavi bölümleri MS hastalığının uzun tedavisinde yetersiz kalıyor. Diğer taraftan, MS kişiler arasında farklı şekillerde de görülüyor. Bu nedenle tanı ve tedavisinde, özellikle de taşrada büyük yanılgılar yaşanıyor. Hasta ve yakınlarını bu sıkıntılardan kurtarmak için sadece MS hastalığı üzerine hizmet verebilecek tam teşekküllü hastanelerin kurulması şart.” 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!