Mossad'a çalıştıkları deşifre edilen 15 şüpheli tutuklandı

Güncelleme Tarihi:

Mossada çalıştıkları deşifre edilen 15 şüpheli tutuklandı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 05, 2024 21:30

İsrail İstihbarat Servisi Mossad'a çalıştıkları iddiasıyla Türkiye'de yabancı uyruklulara yönelik casusluk faaliyetleri yürüttükleri tespit edilenlere yönelik yapılan operasyonla gözaltına alınan 34 şüpheliden 15'i tutuklandı. 11 şüpheli hakkında adli kontrol kararı verilirken 8 şüphelinin ise sınır dışı edilmesi için İl Göç İdaresine teslim edilmesine karar verildi.

Haberin Devamı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ile İstanbul İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, İsrail İstihbarat Servisinin Türkiye'de ikamet eden yabancı uyruklulara yönelik keşif, takip, darp ve adam kaçırmaya yönelik amaçlarının olduğu tespit edildi.

Uluslararası casusluk faaliyetleri içerisinde olabilecekleri değerlendirilen 46 şüpheli hakkında gözaltı talimatı verildi. Ekipler, 2 aylık teknik ve fiziki takibin ardından İstanbul merkezli 8 ilde eş zamanlı olarak 57 adrese düzenlenen operasyonla 34 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonlarda yakalanan şüphelilerin emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasını ardından adliyeye sevk edildi.

Savcılıktaki işlemlerinin ardından 34 şüpheliden 26'sı 'Siyasal veya Askerî Casusluk' suçundan tutuklanma talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. 8 şüphelinin ise sınır dışı edilmesi için İl Göç İdaresine teslim edilmesine karar verildi. Mahkemeye sevk edilen 15 kişi tutuklanırken 11 şüpheli hakkında ise adli kontrol kararı verildi. 

Haberin Devamı

BAKAN TUNÇ'TAN AÇIKLAMA

Adalet Bakanı Tunç, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca İsrail İstihbarat Servisine yönelik Siyasal veya Askeri Casusluk suçundan yürütülen soruşturma neticesinde gözaltına alınan ve tutuklanması istemi ile Sulh Ceza Hakimliğine sevkedilen; 34 şüpheliden 15’inin tutuklanmasına, 11 şüpheli hakkında adli kontrol hükümlerinin uygulanmasına, 8 şüphelinin ise sınırdışı edilmek üzere İl Göç İdaresine teslim edilmelerine karar verildi." ifadelerini kullandı. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!