MİT'ten Kamışlı'da nokta operasyon: YPG-YPJ'nin sözde sorumlusu etkisiz hale getirildi

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Şubat 27, 2024 09:49

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), YPG-YPJ'nin sözde sorumlularından 'Azadi Derik' kod adlı Emine Seyid Ahmed'i, Suriye'nin Kamışlı bölgesinde düzenlenen operasyonla etkisiz hale getirdi.

Haberin Devamı

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, 2011 yılında örgüte katılan Suriye uyruklu Emine Seyid Ahmed, Irak alanındaki kamplarda silahlı ve ideolojik eğitim aldı. Örgütsel eğitimlerin ardından Irak'ta faaliyet yürütmeye başlayan Ahmed, daha sonra Suriye'ye geçiş yaptı. Suriye'de bulunduğu 2018 yılında Zeytin Dalı Harekatı sırasında Türk güvenlik güçlerine karşı çatışmalara katılan, örgütün roket ve füze eylemlerinin sorumlusu olarak görev yapan terörist Ahmed, Münbiç, Rakka, Tel Abyad ve Ayn El Arab şehirlerinin bulunduğu bölgenin sözde Sağlık Komitesi sorumluları arasında yer aldı. Örgütün kadın yapılanması YPJ içerisinde sorumlu düzeyde faaliyet gösteren Ahmed, Türk güvenlik güçleri ile girdiği çatışmada yaralandı ve tedavisi sürerken çocuk ve genç yaştaki Suriyelilerin örgüte kazandırılmasında sözde sorumlu seviyede rol aldı. 

Haberin Devamı

MİTten Kamışlıda nokta operasyon: YPG-YPJnin sözde sorumlusu etkisiz hale getirildi

Türk güvenlik güçlerine yönelik eylemlerin planlayıcısı olan ve eylemlere bizzat katıldığı tespit edilen Ahmed, MİT'in hedef listesine alındı. Gerekli istihbaratlar sağlandıktan sonra operasyon için düğmeye basıldı. Faaliyetleri aralıksız kontrol altında tutulan terörist, Suriye'nin Kamışlı bölgesinde düzenlenen nokta operasyonla etkisiz hale getirildi. 

MİTten Kamışlıda nokta operasyon: YPG-YPJnin sözde sorumlusu etkisiz hale getirildi

MİTten Kamışlıda nokta operasyon: YPG-YPJnin sözde sorumlusu etkisiz hale getirildi

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!