MHP'de yönetimde geri adım yok

Güncelleme Tarihi:

MHPde yönetimde geri adım yok
Oluşturulma Tarihi: Nisan 10, 2016 01:02

MHP Genel Merkezi, muhaliflerin aksi yöndeki çıkışlarına rağmen “Yargıtay aşaması sonuçlanmadan sürecin işlemeyeceğini” savunuyor.

Haberin Devamı

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman Hürriyet’e yaptığı açıklamada, “Yargıtay kararını verene kadar, olağanüstü kurultay talebinin bir hükmü yok” dedi. Büyükataman özetle şunları söyledi: “Bir oldubittiye müsaade etmemiz mümkün değil. Yargıtay kararını verene kadar, olağanüstü kurultay talebinin hükmü yok. Arkadaşlar hukuktan kaynaklanan haklarını kullandılar, biz de hukuki haklarımızı kullanacağız. 47 yıllık bir siyasi partinin sorumluluklarını taşıyan bir hareket olarak, bu hareketi bir maceraya teslim edemeyiz. Partimize oy veren milyonların hakkını korumak konusunda kararlıyız.”

‘YARGITAY BEKLENMELİ’
MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk de dün yaptığı yazılı açıklama ile hukuksal olarak izleyecekleri yolu şöyle aktardı: “Parti olarak, kararın temyizi yoluna gidilecektir. Zira karar Medeni Kanunun 75’inci maddesine istinad etmektedir. Şahsın hukuku alanında verilmiş bir karardır. Şahsın hukuku alanında verilen ilk derece mahkeme kararlarının icra edilebilmesi, kararın kesinleşmesine, yani yargısal sürecin tamamlanmasına, Yargıtay aşaması da tamamlanması şartına bağlıdır. Henüz hukuki süreç tamamlanmamıştır. Hukuk Muhakemeleri Kanunu’nda ‘Kişiler hukuku, aile hukuku ve taşınmaz mal ile ilgili ayni haklara ilişkin kararlar kesinleşmedikçe yerine getirilemez’ hükmü yer almaktadır. Yargıtay süreci tamamlanmadan, mahkemenin kararın icra kabiliyeti yoktur.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!