MHP'de tartışma sürüyor... Yeni parti mi geliyor

Güncelleme Tarihi:

MHPde tartışma sürüyor... Yeni parti mi geliyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 20, 2017 14:06

Ankara 3. Asliye Hukuk Mahkemesi’nin, MHP’nin geçen yıl yapılan tüzük kurultayını iptal kararı Türk siyasetinde yeni bir dönemin başlangıcı olarak yorumlandı. Nisan ayında MHP’den istifa eden, Meral Akşener’e yakın isimlerden Müsavat Dervişoğlu, kararı, “Herkes davanın tüzük kurultayının toplanmasını isteyen 700 delege ile MHP Genel Merkezi arasında sanıyordu. Ama gördük ki davacı Cemal, davalı Devlet Beye karşı açtığı davayı kazanmış. Bu bir komedidir” dedi. Dervişoğlu, bu karardar sonra Türk siyasetinde kartların yeniden dağılacağını, bunun da çok yakında görüleceğini belirterek, “Siyasetin merkezinde yeni yapılanma kaçınılmaz” dedi. MHP eski Genel Sekreteri Cihan Paçacı da kurulacak yeni bir siyasi partinin ilk seçimde ciddi sonuçlar alacağı tahmininde bulundu.

Haberin Devamı

Mahkeme kararıyla kongreyi toplayan 700 delegenin iradesinin yok sayıldığını belirten Müsavat Dervişoğlu, “Ancak herkes kongreyi toplayanlarla genel merkez arasında dava var sanıyordu. Oysa gördük ki davacı MHP Üst Kurul Delegesi ve MYK Üyesi Cemal Enginyurt davalı Devlet Beye karşı açtığı davayı kazanmış. Sandalcı kavgasından ibarettir bu mahkeme. Kongreyi toplayan delegeler ve kongrenin icrasından sorumlu divan bu davada taraf bile değildir. Biz bu komediye sadece tebessüm ederiz” dedi.

MHPde tartışma sürüyor... Yeni parti mi geliyor
“Asıl iki satırlık karar almak için bir yıl bekleyen mahkemenin niyeti sorgulanmalıdır” diyen Dervişoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

Haberin Devamı

“Bu kararın benim açımdan tanınacak ve saygı duyulacak bir tarafı yoktur. Adalet zedelenmiştir, gibi laflarla kamuoyunu meşgul etmek istemiyorum. Zira benim gözümde adalet çoktan öldürülmüştür. Ama hiç kimse kendini çaresiz hissetmesin. Bu günler geçecek ve kendimizi hukukun güvencesinde hissedeceğimiz günler gelecek.”

'SİYASETİN BOŞALAN MERKEZİNDE YENİ YAPILANMA KAÇINILMAZ'

Dervişoğlu, bu günler nasıl gelecek, yeni bir siyasi parti mi kurulacak, sorusuna ise şöyle yanıt verdi:

“Demokrasilerde çareler tükenmez. Bu mahkeme kararından sonra siyasette kartlar yeniden dağılacaktır. Kararın neler getireceğini çok yakın bir takvim içinde göreceğiz. Tabiat boşluğu sevmez, siyaset hiç sevmez.
Siyasetin boşalan merkezinde kendine yer arayan hemen herkesin kendinden de bir şeyler bulacağı bir siyasal yapılanma artık kaçınılmaz hale gelmiştir. Doğa, siyah ve beyazdan ibaret değildir. Onlarca renk, binlerce ton vardır. Hiç kimse ümitsiz olmasın. İyi günler bizi bekliyor. Bütün partilerin yaşatmak zorunda olduğu ilkeleri vardır. Benim şahsen temel ilkem; yaşasın Cumhuriyet yaşasın millet, diye ses çıkarmayı sürdürmektir.”

'YENİ PARTİ SİYASETTE TABLOYU DEĞİŞTİRİR'

MHP eski Genel Sekreteri Cihan Paçacı da hem CHP yürüyüşünün hem de bugünkü mahkeme kararının önümüzdeki süreçte siyasete ciddi etkisinin olacağını söyledi. Önümüzdeki yıl Mart, Nisan gibi bir erken seçim olabileceği tahmininde de bulunan Paçacı, her geçen gün yeni bir siyasi parti ihtiyacının arttığına dikkat çekti. Yeni partinin ilk seçimde Türk siyasetinde tabloyu değiştireceğini iddia eden Paçacı, “Özellikle Meral Akşener’in kuracağı bir partinin ciddi sonuçlar doğuracağı kanaatindeyim. MHP’nin diğer muhaliflerinden Koray Aydın, MHP kongresini bekler. Sinan Oğan ve Ümit Özdağ’ın ise kurulacak yeni siyasi partinin içinde yer almaları gerektiği ortak bir kanaattir. Her iki ismin de tabanın bu sesine olumlu yanıt vereceği düşüncesindeyim” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!