MHP'de muhalefetin alternatif bayramlaşmasında yumruklar konuştu

Güncelleme Tarihi:

MHPde muhalefetin alternatif bayramlaşmasında yumruklar konuştu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 06, 2016 21:25

MHP genel başkan adayı Meral Akşener’in Anadolu Oteli’nde düzenlediği bayramlaşma töreni karıştı. Salonda ‘Hareketin lideri Devlet Bahçeli’ sloganı atan bir grupla Meral Akşener taraftarları arasında arbede çıktı. Sloganlar atan grup yumruklarla salondan çıkarıldı. Salonun dışarısında silah seslerinin de duyulduğu iddia edildi.

Haberin Devamı

MHP Genel Merkezi’nin aynı gün ve saatte yapıldığı için sert tepki gösterdiği, sonra iki saat ileriye alınan genel başkan adaylarından Meral Akşener’in bayramlaşma töreninde ülkücüler arasında kavga çıktı. Arbede, Akşener’in kürsüden yaptığı konuşma sırasında yaşandı. Akşener, genel merkez, Saray ve AK Parti’ye eleştiriler yöneltirken, salonda bir kişi Akşener’in korumasına “Mehmet buraya dikkat” diyerek yanındaki grubu gösterdi.

MHPde muhalefetin alternatif bayramlaşmasında yumruklar konuştu

AKŞENER KORUMAYA ALINDI

Uyarının hemen ardından salondaki 20-25 kişilik bir grup ‘Hareketin lideri Devlet Bahçeli’ diye slogan atmaya başladı. Ortalık karışırken salonda bulunan sandalyeler, bardaklar, şişeler havada uçuştu. Arbede sırasında Akşener’i dinlemeye gelenler, büyük bir panik yaşayarak sandalyelerin, sehpaların arkasına saklanmaya ve kapıya doğru koşmaya başladı. Akşener ise çevresindekilerin uyarısıyla konuşmasını “İyi bayramlar” diyerek bitirirken, korumaları tarafından salonun arka tarafında güvenli bir alana götürüldü.

Haberin Devamı

Yaklaşık 15 dakika süren arbedede, slogan atan grup yumruklarla salondan çıkarıldı. Dışarıda silah sesinin duyulduğu da iddia edildi. Ortalığın sakinleşmesinin ardından Akşener tekrar salona geldi. Salondakiler ‘Dik dur eğilme bozkurtların seninle’ sloganları atarak Akşener’e moral verdi.

MHPde muhalefetin alternatif bayramlaşmasında yumruklar konuştu

ÇEKİN ELLERİNİZİ ÜZERİMİZDEN

Akşener, ortalığın durulmasının ardından salondakilere şöyle seslendi:

“Hiçbir güç ülkücünün ülkücüye el kaldırmasına sebep olmaz. Buraya gönderilen çocuklar da benim evlatlarımdır. Başka çocukların anneleri üzerinden kabadayılık yapılmaz. Biz ülkücülüğü ‘Birbirinize kardeşlik hukuku içinde bakacaksınız’ öğütleriyle öğrendik. Sözünüzün arkasında durun ve yapın kurultayı. Gencecik çocukları gönderip de buralarda kavga yanlıları varmış gibi göstermeyin. Demirden korksaydık trene binmezdik. Saray’a, AKP’ye sesleniyorum. Çekin ellerinizi üzerimizden. Hamdolsun, Saray’ın ve AKP’nin MHP’yi arka bahçesi yapmasına engel olacağız. Yapamayacaksınız.”

Haberin Devamı

Haberin Devamı

139 HAKARET EDİLDİ

Akşener, arbede öncesinde yaptığı konuşmada da şu eleştirileri yöneltti: “Benim Ankara’da evim yok, evimi açamayacağım için burada sizlerle olabilmek için bu salonda bir araya gelmeyi planladık. Sonra bir gün baktık ki ‘fitneci, madrabaz’ dendi bize. 139 hakaret ve iftira edildi bize. Geçici görevli hâkim bir karar verdi tedbir kararı aldı. Herhangi bir gerekçe yoktur. Sayın hâkimin bizim arkadaşlarımızla olan arkadaşlıkları dostlukları çok eskiye dayanıyor. Geçen cuma gününe kadar bekledik, mahkemeye müracaat ettik, müdahil olduk. Hâkimin dosyamızı okumasını bekledik. Avukatlarımızın hâkimle yaptığı görüşmede ‘Ben okumayacağım, dosyanıza benim yerime gelen hâkim baksın’ denildi. Bu mahkemenin peşini bırakmayacağım. Bana neye mal olacaksa... 10 Temmuz’da kurultayın yapılacağını açıklamışlardı. Ülkücüler sözünün eri olarak tanınırlar. Sözünüzden caydınız. Sizi kantara çıkmaya davet ediyorum. Gelin kaçmayın.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!