Meteoroloji'den yeni hava durumu raporu: İstanbul dahil 14 kente sarı, 3 kente turuncu uyarı

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2023 07:21

Meteoroloji'nin uyarılarının ardından İstanbul'da dün akşam saatlerde başlayan sağanak yağmur etkisini sürdürüyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yeni hava durumu raporunda ise bugün beklenen kuvvetli yağışlar nedeniyle İstanbul dahil 14 kente sarı, 3 kente turuncu kodlu uyarıda bulunuldu. Yağışların Marmara, Kıyı Ege ve Antalya çevrelerinde kuvvetli, Antalya’nın doğu ilçelerinde çok kuvvetli olması bekleniyor. Uyarıların ardından İstanbul'da yağış etkisini gösterirken Trakya'da ise Edirne'nin yüksek kesimlerine kar yağdı.

Haberin Devamı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin kuzey iç ve batı kesimlerinin çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu ile Karadeniz bölgesinin yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Edirne, Kırklareli, Bilecik, Kütahya, Eskişehir ve Gümüşhane çevreleri, Bursa'nın yüksekleri ile Ankara ve Sivas'ın kuzey ilçelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi beklenen yağışların; Marmara, Kıyı Ege ve Antalya çevrelerinde kuvvetli, Antalya’nın doğu ilçelerinde çok kuvvetli olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde yer yer pus ve sis bekleniyor.

Haberin Devamı

Meteorolojiden yeni hava durumu raporu: İstanbul dahil 14 kente sarı, 3 kente turuncu uyarı

Haberin Devamı

Hava sıcaklıklarının yağışlı hava ile birlikte kuzeybatı kesimlerden başlayarak iç ve batı kesimlerde hissedilir derecede azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların, Marmara, Kıyı Ege ve Antalya çevrelerinde kuvvetli, Antalya’nın doğu ilçelerinde çok kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ulaşımda aksamalar vb. dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Meteorolojiden yeni hava durumu raporu: İstanbul dahil 14 kente sarı, 3 kente turuncu uyarı
Meteoroloji bugün beklenen kuvvetli yağışlar nedeniyle 14 kente sarı, 3 kente turuncu kodlu uyarıda bulundu.

Rüzgârın, Marmara ile Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu, Güney Ege kıyılarında güneyli yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (50- 70 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Haberin Devamı

Meteorolojiden yeni hava durumu raporu: İstanbul dahil 14 kente sarı, 3 kente turuncu uyarı

PROF. DR. ŞEN: YAĞIŞLAR AKŞAM SAATLERİNDE KUVVETLENECEK

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, "Bugün Türkiye'nin batı ve kuzeyi yağışlı. Yağışlar yağmur, Batı Karadeniz'in iç, Edirne, Kırklareli, Bilecik, Kütahya, Eskişehir, Uludağ, Ankara ve Sivas'ın kuzeyi karla karışık yağmur ve kar şeklinde. Rüzgâr, Marmara ile Kuzey Ege kuzeyden, Güney Ege'de güneyden kuvvetli esecek" mesajını paylaştı.

Prof. Dr. Şen, "Sıcaklıklar azalacak. Yağışlar akşam saatlerinde kuvvetlenecek. Antalya'nın doğusunda şiddetli yağışa dikkat. Yağış pazar günü batıda etkisini kaybedecek. Karadeniz iç kesimleri ile İç Anadolu ve Doğu Anadolu'da karla karışık yağmur ve kar şeklinde devam edecek, pazartesi sabah ülkeyi terk edecek" dedi.

Haberin Devamı

İSTANBUL'DA YAĞMUR ETKİLİ OLUYOR

Meteoroloji'nin uyarısının ardından İstanbul'da kent genelinde yağmur ve rüzgar etkisini gösteriyor. İstiklal Caddesi'nde yağış nedeniyle zor anlar yaşadı.

İstanbul Valisi Davut Gül dün sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile şu uyarıda bulunmuştu:

"Yapılan son değerlendirmelere göre; İstanbul'da rüzgarın, Cumartesi sabah saatlerinden itibaren kuzey ve kuzey doğu yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (50-80 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması için meteorolojik uyarı yayınlanmıştır"

Meteorolojiden yeni hava durumu raporu: İstanbul dahil 14 kente sarı, 3 kente turuncu uyarı

Haberin Devamı

OTOBÜSÜN İÇİ SU DOLDU

İstanbul'da yer yer etkili olan sağanak yağış nedeniyle Bakırköy'deki Florya caddesi göle döndü.İlerlemeye çalışan bir otomobil ile bir minibüs caddede mahsur kaldı. Bazı otomobil sürücüleri caddeden geçmekte zorlandı; bazı sürücüler ise yolunu değiştirdi. Yolda ilerleyen bir İETT otobüsünün içine de su girdi. Yolcular basamak ve koltuk kenarlarına çıkarak ıslanmaktan kaçmaya çalıştı.

İSKİ ekipleri yoldaki yağmur suyunu tahliye etme çalışması başlattı. 

Meteorolojiden yeni hava durumu raporu: İstanbul dahil 14 kente sarı, 3 kente turuncu uyarı

BAKIRKÖY'DE CADDE GÖLE DÖNDÜ: 2 ARAÇ MAHSUR KALDI

Bakırköy'de etkili olan sağanak yağış nedeniyle Florya Caddesi sular altında kaldı. İki araç caddede mahsur kaldı. İSKİ ekipleri yağmur suyunu tahliye çalışması başlattı.

İstanbul’da yer yer etkili olan sağanak yağış nedeniyle Bakırköy'deki Florya caddesi göle döndü. İlerlemeye çalışan bir otomobil ile bir minibüs caddede mahsur kaldı.

Meteorolojiden yeni hava durumu raporu: İstanbul dahil 14 kente sarı, 3 kente turuncu uyarı

Bazı otomobil sürücüleri caddeden geçmekte zorlandı; bazı sürücüler ise yolunu değiştirdi. İSKİ ekipleri yağmur suyunu tahliye etme çalışması başlattı. 

MARMARA DENİZİ'NDE ULAŞIMA OLUMSUZ HAVA KOŞULU ENGELİ

Marmara Denizi'nde olumsuz hava koşulları nedeniyle İstanbul Deniz Otobüsleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. (İDO), Bursa Deniz Otobüsleri İşletmesi, Gestaş ve Marmara RoRo firmalarının seferleri iptal edildi. İDO İstanbul-Bandırma, İstanbul-Bursa gidiş geliş olarak 4 sefer iptal ederken, BUDO'da da Bursa-İstanbul gidiş geliş olarak 12 sefer iptal edildi.

GESTAŞ VE MARMARA RORO DA SEFERLERİNİ İPTAL ETTİ

Erdek, Tekirdağ, Avşa Adası, Paşalimanı Adası, Marmara Adası hattında sefer yapan Gestaş firması da olumsuz hava koşulları nedeniyle bazı seferlerin iptal edildiğini duyurdu. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"-16.12.2023 Cumartesi Narlı-Marmara hattında, olumsuz hava şartlarından dolayı tarifemizde bulunan planlı tüm seferlerimiz iptal edilmiştir.

- 16.12.2023 Cumartesi günü Güney Marmara Adalar hattında, seferlerimiz sırasıyla, saat 06.45 Marmara Adası, saat 07.15 Avşa Adası, saat 08.15 Balıklı (Paşalimanı) Adası kalkışlı yapılacak olup, Erdek'ten saat 11.00 kalkışlı seferimiz tarifesine uygun devam edecektir.

Ayrıca Erdek'ten saat 19.00 kalkışlı seferimiz ise olumsuz hava şartlarından dolayı iptal edilmiştir.

- 17.12.2023 Pazar günü Güney Marmara Adalar hattında, Avşa Adası'ndan saat 06.00 kalkışlı seferimiz olumsuz hava şartlarından dolayı iptal edilmiştir."

Öte yandan Marmara RoRo firması da Tekirdağ Erdek Marmara Adası, Avşa Adası tüm seferlerini iptal ettiğini bildirdi.

EDİRNE'NİN YÜKSEKLERİNE KAR YAĞDI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün kar, yağmur ve fırtına uyarısında bulunduğu Trakya'da kar, yağmur ve kuvvetli rüzgar etkili oldu. Edirne'nin Bulgaristan'a sınır yüksek kesimlerinde sabah saatlerinden itibaren kar yağışı etkili oldu. Hamzabeyli Sınır Kapısı kesimi başta olmak üzere sınır kesimindeki köyler beyaza büründü.

Meteorolojiden yeni hava durumu raporu: İstanbul dahil 14 kente sarı, 3 kente turuncu uyarı

Hava sıcaklığının 3 derece olduğu Edirne'de hafif yağmur yağıyor. Meteoroloji, yağışın gün içinde zaman zaman etkili olacağını bildirdi. Kırklareli'nin Bulgaristan'a sınır yüksek kesimlerinde ise hafif kar yağdı. Zaman zaman da yağmurla karışık kar yağışının gün boyu süreceği belirtildi.

Öte yandan, Tekirdağ'da kuvvetli rüzgar etkili oldu. Çorlu Atatürk Havalimanı'nda bugün yapılması planlanan eğitim uçuşları hızı saatte yer yer 70 kilometreyi bulan rüzgar nedeniyle iptal edildi. Marmaraereğlisi ilçesinde ise kuvvetli rüzgar nedeniyle balıkçılar denize açılamadı. Teknelerini balıkçı barınağına çekip, fırtınanın geçmesini beklemeye başladı.

Meteorolojiden yeni hava durumu raporu: İstanbul dahil 14 kente sarı, 3 kente turuncu uyarı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!