Meteoroloji'den yeni hava durumu raporu... 23 kente "fırtına ve sağanak" uyarısı

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Mart 25, 2024 09:42

Meteoroloji'nin uyarıları sonrası İstanbul'da sabah saatlerinde etkili olan lodosun ardından bazı ilçelerde sağanak yağış başladı. 23 kentte de bugün fırtına ve kuvvetli yağış bekleniyor. Yetkililer sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyardı.

Haberin Devamı

İstanbul'da bugün Fatih'te sağanak yağış bir anda bastırdı. Beşiktaş'ta ise, gök gürültülü sağanak yağış etkili oluyor.

Sağanak yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşlar otobüs duraklarına sığındı. Silivri'de ise sağanak yağış lodosla birlikte etkisini göstermeye devam ediyor.

Meteorolojiden yeni hava durumu raporu... 23 kente fırtına ve sağanak uyarısı

 

EMİNÖNÜ'NDE YOLLAR GÖLE DÖNDÜ

Eminönü’nde aniden bastıran sağanak yağış nedeniyle yollar göle döndü. Ragıp Gümüşpala Caddesinde trafik ışıklarındaki kavşak yağmur sularıyla doldu.

Meteorolojiden yeni hava durumu raporu... 23 kente fırtına ve sağanak uyarısı

Haberin Devamı

Yolda biriken yağmur suları ve yoldan geçen sürücülerin hızlarını azaltmaması nedeniyle bazı vatandaşlar zor anlar yaşadı.

Meteorolojiden yeni hava durumu raporu... 23 kente fırtına ve sağanak uyarısı

SULTANGAZİ'YE DOLU YAĞDI

İstanbul'da son günlerde hava sıcaklığı hissedilir derecede düştü. Sabah saatlerinde kentte fırtına etkili olmaya başladı. Sultangazi'de ise dolu yağışı etkisini gösterdi. Dolunun bir anda bastırması sonucu vatandaşlar zor anlar yaşadı. Dolu yağışı kısa süre sonra yerini yağmura bıraktı.

BAKIRKÖY SAHİLİNDE FIRTINA NEDENİYLE DALGALAR OLUŞTU

Bakırköy Florya sahilinde oluşan dalgalar kameraya yansıdı. Dalgaların boyu zaman zaman yükselirken, kıyıda gezen vatandaşların uyarıları aldırmadan yürüyüş yaparak fotoğraf çektirdikleri görüldü.

Meteorolojiden yeni hava durumu raporu... 23 kente fırtına ve sağanak uyarısı

23 KENTE SARI KODLU UYARI

Yapılan son değerlendirmelere göre, ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz (Antalya Mersin il merkezi hariç), İç Anadolu, Karadeniz (Artvin hariç), Doğu Anadolu'nun batısı, Güneydoğu Anadolu ile Bitlis, Muş ve Erzurum çevreleri, Van ve Hakkari'nin doğu kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

Sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak Karadeniz'in yüksek kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeydoğusunun yüksekleri ile Doğu Anadolu'da yer yer karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların; Marmara'nın güney ve doğusu, Ege (Denizli hariç), İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz'in batısı ile Osmaniye ve Kahramanmaraş çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunmaktadır.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklıkları batı kesimlerde 2 ila 5 derece azalacak, diğer bölgelerde 2 ila 5 derece artacak. Rüzgarın genellikle güneyli, Güneydoğu Anadolu'da kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta, ülkemizin batı kesimlerde güney ve güneybatı zamanla kuzeybatı, Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında gece saatlerinden sonra kuzey ve batı yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-80km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

Haberin Devamı

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen'in hava durumu değerlendirmesi ise şu şekilde:

Bugün sabah saatlerinde kıyı Ege Trakya, öğlenden itibaren Marmara, Ege, Batı Karadeniz’de gök gürültülü sağanak yağış kuvvetli. Marmara, Ege’de rüzgar güneyden zamanla fırtına hızında esecek.

Yağış akşam İç Anadolu, gece ve yarın Doğu ve Güneydoğu Anadolu’ya kayacak.

Bugün Ege ve Marmara’da rüzgar güney batıdan 6-8 kuvvetinde (60-70) hızında eseceğinden çatı uçmaları ağaç devrilmelerine dikkat. Marmara ve Kuzey Ege’de sabah ve öğlen gök gürültülü yağış su baskınları yapabilir.
Hafta ortasından itibaren tüm yurtta sıcaklıklarda önemli artış var.

Haberin Devamı

Meteoroloji'nin sarı kodla uyardı iller şöyle:

Afyonkarahisar, Ankara, Aydın, Balıkesir, Bilecik, Burdur, Bursa, Çanakkale, Denizli, Edirne, Eskişehir, Isparta, İstanbul, İzmir, Kırklareli, Kocaeli, Konya, Kütahya, Manisa, Muğla, Tekirdağ, Uşak, Yalova.

Meteorolojiden yeni hava durumu raporu... 23 kente fırtına ve sağanak uyarısı

TEKİRDAĞ'DA SAĞANAK VE DOLU YAĞIŞI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Marmara Bölgesi için fırtına uyarısının ardından Tekirdağ ve ilçelerinde sağanak ile dolu yağışı etkili oldu.

İl merkezinde aniden bastıran yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşlar, kapalı alanları sığındı. Hava sıcaklığının 10 derece olduğu il merkezinde yağışın aralıklarla sürmesi bekleniyor.

Meteorolojiden yeni hava durumu raporu... 23 kente fırtına ve sağanak uyarısı

Çorlu ve Şarköy ilçelerinde de yağmurla birlikte dolu yağdı. Çorlu'da bazı cadde ve sokaklarda su birikintileri oluşturdu, araçlar ilerlemekte güçlük çekti. Yağışı hazırlıksız yakalananlar ise kapalı alanlar ise otobüs duraklarında yağmurun dinmesini bekledi.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (Yağışların akşam saatlerinden itibaren yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor.) 17
İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 15
İzmir: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı ve yerel olmak üzere kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 21
Adana: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 21
Antalya: Parçalı ve çok bulutlu 20
Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra sağanak yağışlı 19
Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden sonra sağanak yağışlı 14
Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden sonra kar yağışlı 4
Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren sağanak yağışlı 16

Meteorolojiden yeni hava durumu raporu... 23 kente fırtına ve sağanak uyarısı

Yurt genelinde 5 gün için beklenen hava durumu tahminini gösteren harita...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!