Meteoroloji'den fırtına ve sağanak uyarısı! Prof. Dr. Orhan Şen kar için tarih verdi... İstanbul Valiliği'nden yeni açıklama

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Kasım 11, 2023 14:25

Meteoroloji Genel Müdürlüğü bugün 13 kenti fırtına ve sağanak yağış nedeniyle uyarmıştı. Yapılan uyarıların ardından birçok kentte yağışlar etkili oldu. Kentte bir anda bastıran yağmurun ardından İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada "Önümüzdeki 3 saatlik periyotta İstanbul il genelinde kuvvetli yer yer çok kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor" denildi. CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen canlı yayında yaptığı uyarıda, "İstanbul'da öğle saatlerinden sonra yağış kuvvetlenecek, akşam saatlerine kadar devam edecek. Yarın da sabah saatlerinde devam edecek, öğle saatlerinde duracak ama Pazartesi günü tekrar bir yağış geliyor. Önümüzdeki hafta Türkiye'de yağışlı geçecek" dedi. Prof. Dr. Şen kar yağışı için de tarih verdi.

Haberin Devamı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin batı kesimleri çok bulutlu, Marmara, Ege kıyıları, Manisa, Antalya, Eskişehir, Bolu, Düzce, Zonguldak ve Bartın çevrelerinin yerel sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Marmara (Edirne ve Bilecik hariç), Çanakkale, Balıkesir'in batı ilçeleri, İzmir'in kuzeyi, Zonguldak, Düzce ve Muğla'nın kıyı kesimlerinde kuvvetli, İzmir, Balıkesir, Manisa ile batı kesimleri başta olmak üzere Aydın’da yerel olarak çok kuvvetli ve şiddetli olması bekleniyor.

Batı kesimlerde 3 ila 5 derece azalacağı, iç ve kuzey kesimlerde artacağı diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı ve yurt genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

Genellikle güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ile Kuzey Ege’de güneyli yönlerden kuvvetli yer yer fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

Meteorolojiden fırtına ve sağanak uyarısı Prof. Dr. Orhan Şen kar için tarih verdi... İstanbul Valiliğinden yeni açıklama

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların, Marmara( Edirne ve Bilecik hariç), Çanakkale, Balıkesir’in batı ilçeleri ile İzmir’in kuzeyi, Muğla'nın kıyı kesimleri, Zonguldak ve Düzce çevrelerinde kuvvetli, İzmir, Balıkesir, Manisa ile batı kesimleri başta olmak üzere Aydın’da yerel olarak çok kuvvetli ve şiddetli (50-100 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Şiddetli yağışlarla birlikte sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar, hortum gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Rüzgârın, Marmara ile Kuzey Ege’de güneyli yönlerden kuvvetli ve fırtına (50-80 km/saat, Marmara’da yer yer 90 km/saat) şeklinde eseceği tahmin edildiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Meteorolojiden fırtına ve sağanak uyarısı Prof. Dr. Orhan Şen kar için tarih verdi... İstanbul Valiliğinden yeni açıklama

Haberin Devamı

PROF. DR. ŞEN'DEN UYARI

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen canlı yayında şu ifadeleri kullandı:

"Ege kıyılarından itibaren yağış gelmeye başladı. İstanbul'un bazı semtlerinde de biraz yağmur vardı bugün. Fırtına ve lodosla birlikte sıcaklıklar biraz yükseldi. İstanbul'da 23-24 dereceye çıkacak bugün. Yarın tekrar 18 dereceye düşecek onun için aldanmayalım. Yağış Ege kıyılarından itibaren özellikle Çanakkale, Balıkesir civarlarında kuvvetli yağış, akşam-gece saatlerinde Muğla'nın kıyı ilçelerinde Bodrum, Marmaris'te kuvvetli yağış var. Hatta şiddetli yağış, kuvvetlinin de bir üstü. İstanbul'da öğle saatlerinden sonra yağış kuvvetlenir, akşam saatlerine kadar devam edecek. Yarın da sabah saatlerinde devam edecek, öğle saatlerinde duracak. Ama Pazartesi günü tekrar bir yağış geliyor.

Haberin Devamı

Haberin Devamı

"ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA YAĞIŞLI GEÇECEK"

Önümüzdeki hafta Türkiye'de yağışlı geçecek. Bu yağışlar bazı yerlerde kuvvetli görünüyor. Pazartesi günkü yağış Ege kıyılarında kuvvetli görünüyor. Su baskınları yapabilir. İzmir'de bugün su baskını yapabilir, Muğla'da yapabilir.

Meteorolojiden fırtına ve sağanak uyarısı Prof. Dr. Orhan Şen kar için tarih verdi... İstanbul Valiliğinden yeni açıklama

DOĞU ANADOLU'YA KAR GELİYOR

Sıcaklıklar yarından itibaren tekrar düşmeye başlıyor. Ayın 15'inde Doğu Anadolu'ya kar yağışı gelecek. Bu kar yağışı ayın 18'i-19'unda da  Marmara'nın güneyine İstanbul hariç, İstanbul'a olmaz, Uludağ'a yağar. Batı Karadeniz'in iç kesimlerine de kar yağışı gelecek. Anadolu'da şimdiye kadar kar yağması lazımdı.

Haberin Devamı

İSTANBUL'DA NE ZAMAN KAR YAĞAR?

İstanbul'a kar Ocak ayına kadar biraz zor yağar gibi gözüküyor. Yerde kalır mı, o da biraz şüpheli. 

Yağışların barajlardaki etkisine bakıyoruz ama pek bir etkisi olmuyor."

İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN YENİ AÇIKLAMA

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada "Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün değerlendirmelerine göre; Önümüzdeki 3 saatlik periyotta İstanbul il genelinde kuvvetli yer yer çok kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" denildi.

İSTANBUL'DA YAĞMUR BİR ANDA BASTIRDI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) bugün öğle saatlerinden itibaren İstanbul’da lodos fırtınası ve sağanak yağışın etkili olacağı konusunda uyarıda bulunmuştu.

Uyarıların ardından bugün saat 13.40 sıralarında İstanbul’da sağanak yağış etkili oldu.

Meteorolojiden fırtına ve sağanak uyarısı Prof. Dr. Orhan Şen kar için tarih verdi... İstanbul Valiliğinden yeni açıklama

Taksim Meydanı’nda bir anda bastıran yağmur, turist ve vatandaşlara zor anlar yaşattı. Yağışa yakalanan bazı turist ve vatandaşlar şemsiyeleri ile yağmurdan korunurken kimisi de koşarak kaçmaya çalıştı.

EDREMİT'TE 5 DAKİKALIK SAĞANAK CADDEYİ GÖLE ÇEVİRDİ

Edremit ilçesinde bugün öğle saatlerinde başlayan ve 5 dakika etkili olan sağanak, hayatı olumsuz etkiledi. Çayiçi Caddesi'nde biriken yağmur suları vatandaşlara zor anlar yaşattı. Taşan rögarlardan gelen sularla cadde dereye döndü. Sürücüler caddede ilerlemekte güçlük çekti. Esnaf, yağmur sularının iş yerlerine girmemesi için çabalarken, bazı vatandaşlar da giderleri açmaya çalıştı.

Meteorolojiden fırtına ve sağanak uyarısı Prof. Dr. Orhan Şen kar için tarih verdi... İstanbul Valiliğinden yeni açıklama

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yapılan bilgilendirmede vatandaşların kuvvetli yağmura karşı hafta sonu boyunca dikkatli olması ve önlem alması istendi. Açıklamada, "Meteorolojiye göre bugün ve yarın Balıkesir'de çok kuvvetli ve şiddetli sağanak bekleniyor. Sel, ulaşımda aksamalar, hortum, çatı uçmasına karşı dikkatli olun" denildi.

TRAKYA'DA KUVVETLİ YAĞMUR

Meteoroloji’nin uyarısının ardından bugün Trakya'da yer yer yağmur etkili oldu. Sabah saatlerinde Tekirdağ'ın Şarköy ilçesi, öğle saatlerinde de Edirne ve Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçelerinde yağış etkili oldu. Edirne’de yağışa hazırlıksız yakalananlar, kapalı alanlara sığındı. Yaklaşık 15 dakika süren yağış daha sonra etkisini yitirirken, ilerleyen saatlerde etkili olacağı bildirildi.

Meteorolojiden fırtına ve sağanak uyarısı Prof. Dr. Orhan Şen kar için tarih verdi... İstanbul Valiliğinden yeni açıklama



Kırklareli merkez ve Lüleburgaz ilçesinde de yağış etkili oldu. Kırklareli'nin düşman işgalinden kurtuluş törenleri, yağış nedeniyle kapalı spor salonuna alındı. Lüleburgaz ilçesinde de hafif dolunun ardından gelen sağanak etkili oldu. Vatandaşlar kapalı alanlara sığınırken, bazı cadde ve sokaklar suyla kaplandı.

Tekirdağ'ın Şarköy ilçesinde de sabah erken saatlerde yağmur yağışı etkili oldu.

MALKARA'DA AĞAÇ, OTOMOBİLİN ÜZERİNE DEVRİLDİ

Tekirdağ'ın Malkara ilçesinde etkili olan kuvvetli rüzgar hayatı olumsuz etkilerken, Camiatik, Gazibey, Yeni ve Izgar mahallelerinde ağaçlar devrildi. Devrilen bir araç park halindeki otomobilin üzerine düşerek hasara neden oldu. Rüzgarda belediyeye ait giysi tekstil kumbarası ve çöp konteynırları da devrildi, bir akaryakıt istasyonunun tabelası uçtu. Devrilen ağaçlar nedeniyle bazı yollar trafiğe kapatıldı. Belediye ekipleri, ağaçları kaldırmak için çalışma başlattı.

Meteorolojiden fırtına ve sağanak uyarısı Prof. Dr. Orhan Şen kar için tarih verdi... İstanbul Valiliğinden yeni açıklama

BAKMADAN GEÇME!