Meteoroloji'den 23 il için sarı kodlu uyarı: Kuvvetli kar yağışı geliyor! Bakan Özhaseki'den 'çığ' uyarısı

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2024 11:40

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, birçok kent için kuvvetli kar yağışı uyarısında bulundu. Uyarıda hava sıcaklıkları hissedilir derecede (8 ila 10 derece) azalacağı belirtildi. CNN TÜRK Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, İstanbul'da karla karışık yağmur beklendiğini açıkladı. Öte yandan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki de Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun doğusu ve Siirt'in yükseklerinde kar yağışı beklendiğini belirterek "Vatandaşlarımızdan çığ tehlikesi, buzlanma, don ve ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olmalarını istirham ediyorum" dedi. İşte tüm detaylar...

Haberin Devamı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin çok bulutlu, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile İstanbul, Kocaeli, Bursa, Yalova ,Karaman, Kahramanmaraş, Sivas, Sinop, Adıyaman çevreleri ve Balıkesir'in kuzeyinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kıyı kesimler ile Güneydoğu Anadolu'da yağmur ve sağanak; diğer yerlerde karla karışık yağmur ve yükseklerinde kar şeklinde görülmesi beklenen yağışların; Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksekleri, Doğu Anadolu'nun doğusu ve Siirt'in yükseklerinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Kuzey, iç ve doğu kesimlerde pus ve yer yer sis görülmesi bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunmaktadır.

Haberin Devamı

Hava sıcaklıklarında İç kesimler ve Doğu Karadeniz'de hissedilir derecede (8 ila 10 derece) azalacağı, diğer kesimlerinde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Genellikle kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ile Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

Meteorolojiden 23 il için sarı kodlu uyarı: Kuvvetli kar yağışı geliyor Bakan Özhasekiden çığ uyarısı

KUVVETLİ KAR YAĞIŞI UYARISI

Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksekleri, Doğu Anadolu'nun doğusu ve Siirt'in yükseklerinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar yağışları beklendiğinden ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don, çığ tehlikesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Meteorolojiden 23 il için sarı kodlu uyarı: Kuvvetli kar yağışı geliyor Bakan Özhasekiden çığ uyarısı

KUVVETLİ RÜZGÂR UYARISI

Rüzgârın, Marmara ile Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Haberin Devamı

23 KENT İÇİN SARI KODLU UYARI

Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Kars, Malatya, Muş, Rize, Siirt, Sivas, Trabzon, Tunceli, Van, Batman, Şırnak, Ardahan.

Meteorolojiden 23 il için sarı kodlu uyarı: Kuvvetli kar yağışı geliyor Bakan Özhasekiden çığ uyarısı

BAKAN ÖZHASEKİ'DEN KAR UYARISI

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Meteoroloji Genel Müdürlüğümüzün hava tahmin raporuna göre; Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun doğusu ve Siirt'in yükseklerinde kuvvetli ve yoğun kar yağışı bekliyoruz. Vatandaşlarımızdan çığ tehlikesi, buzlanma, don ve ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olmalarını istirham ediyorum" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

PROF. DR. ŞEN: İSTANBUL'DA KARLA KARIŞIK YAĞMUR BEKLENİYOR

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Bugün pazartesi Doğu Karadeniz'in iç kesimleri Doğu Anadolu'nun doğusu ve Siirt'te kuvvetli ve yer yer yoğun kar yağışları ulaşımda aksamalar, çığ tehlikesi yaratır.

İstanbul, Kocaeli, Bursa, hafif yağmur ve sabah karla karışık yağmur. Sıcaklık iç ve doğuda azalıyor. Marmara'da rüzgar poyraz kuvvet.

İstanbul bugün öğleden önce hafif yağmur. Bir ara hafif karla karışık yağmurlu 7 C. İzmir 11, Antalya 20, Ankara 2, Trabzon yağmurlu, yüksekler karla karışık yağmurlu, yaylalar yoğun kar yağışlı 7 C. Yarın iç kesimlerde Sis var.

BAKMADAN GEÇME!