Meteoroloji saat verip uyardı: Yarın başlayıp pazar günü son bulacak... Şiddetli fırtınaya dikkat!

Güncelleme Tarihi:

Meteoroloji saat verip uyardı: Yarın başlayıp pazar günü son bulacak... Şiddetli fırtınaya dikkat
Oluşturulma Tarihi: Şubat 09, 2024 15:13

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden Marmara'nın batısı ve Ege'nin kuzey bölgesi için uyarı geldi. Yapılan tahminlere göre yarın sabah saatlerinden itibaren kuvvetli fırtınanın etkili olması bekleniyor. Öte yandan 15 il için sarı kodlu alarm verildi.

Haberin Devamı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, güncel hava durumu tahminini yayımladı. Yapılan değerlendirmelere göre Marmara ve Ege'nin kuzeyinde şiddetli fırtına bekleniyor.

Cumartesi günü sabah saatlerinde başlayıp Pazar günü öğlen saatlerinde etkisi yitirmesi beklenen fırtınada vatandaşların ulaşımda aksamalar, ağaç ve direk devrilmesi ile soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

Meteoroloji saat verip uyardı: Yarın başlayıp pazar günü son bulacak... Şiddetli fırtınaya dikkat

MGM İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi'nce yapılan açıklamada; rüzgarın yarın sabah saatlerinden itibaren güney ve güneybatı yönlerden (lodos) Edirne ve Kırklareli çevrelerinde kuvvetli zaman zaman fırtına (40-70 km/saat, hamleli 80 km/saat), Tekirdağ ve İstanbul çevrelerinde kuvvetli (40-60 km/saat), bu illerin yüksek kesimlerinde zaman zaman kısa süreli fırtına (40-70 km/saat) şeklinde eseceğinin tahmin edildiği bildirildi. Kuvvetli rüzgarın, pazar günü öğle saatlerinden sonra etkisini kaybetmesinin beklendiği kaydedildi. Açıklamada, ulaşımda aksamalar, ağaç ve direk devrilmesi ile soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmasını gerektiği belirtildi. 

Haberin Devamı

Meteoroloji'den 15 ile yarın için sarı kodlu uyarı yapıldı. Uyarı yapılan iller sırasıyla şu şekilde:

Ağrı, Artvin, Balıkesir, Bitlis, Bursa, Çanakkale, Edirne, Erzurum, Giresun, Hakkari, İstanbul, Kars, Kırklareli, Muş, Rize, Tekirdağ, Trabzon, Van, Şırnak, Ardahan, Iğdır

BUGÜN HAVA DURUMU NASIL?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Akdeniz, İç Anadolu (Çankırı, Sivas ve Kırıkkale hariç), Güneydoğu Anadolu (Siirt haric) ile Muğla, Tokat, Tunceli, Bingöl, Muş, Elazığ ve Malatya çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Antalya'nın doğusu ve Mersin'in batı ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde yer yer pus ve sis ile birlikte buzlanma ve don olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunmaktadır.

Haberin Devamı

HAVA SICAKLIĞI: Ülkemiz genelinde artarak mevsim normalleri üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji saat verip uyardı: Yarın başlayıp pazar günü son bulacak... Şiddetli fırtınaya dikkat

RÜZGAR: Genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Antalya'nın doğusu ile Mersin'in batı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, yağış anında kuvvetli rüzgar, yıldırım, yerel küçük çaplı dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI: Doğu Karadeniz’in yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli bölgelerde çığ riski bulunduğundan dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!