Meteor yağmuru ne zaman başlıyor? Perseid meteor yağmuru Türkiye'den izlenecek mi? İşte meteor tarihleri

Güncelleme Tarihi:

Meteor yağmuru ne zaman başlıyor Perseid meteor yağmuru Türkiyeden izlenecek mi İşte meteor tarihleri
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 24, 2022 03:18

Meteor yağmurları için doğa tutkunları geri sayıma başladı. Yılda bir kez gerçekleşen perseid meteor yağmuru gökyüzünde görsel şölen oluşturacak. Halk arasında, 'yıldız kayması' olarak da bilinen meteor yağmurları 1992 yılında Dünya'nın yakınlarından geçen Swift-Tuttle kuyruklu yıldızından arda kalan kalıntılardan oluşuyor. Peki, Meteor yağmuru ne zaman başlıyor ve Türkiye'den izlenecek mi? İşte, meteor yağmurlarının tarihi.

Haberin Devamı

Meteor yağmuru ne zaman sorusu, temmuzun son haftası ile öne çıkan konulardan oldu. Geçtiğimiz sene 24 Temmuz'da başlayan meteor yağmurlarının bu sene ne zaman başlayacağı gündeme geldi. Meteor yağmuru, bir miktar meteorun gece gökyüzündeki bir noktadan ortaya çıkarak ışık yaydığı gözlemlenen göksel bir olay olarak biliniyor. Gökyüzünde görsel şölen oluşturan meteor yağmurları genellikle temmuz sonunda başlayıp ağustos sonuna kadar devam ediyor.

METEOR YAĞMURLARI NE ZAMAN?

Meteor yağmurları, Güneş'in etrafında dönüşü sırasında Dünya'nın bu kozmik toz bulutuna rastlaması sonucu gerçekleştiğinden her yıl aynı dönemde gözlemlenir.

Her yıl Temmuz sonu - Ağustos başı civarında gözlemlenebilen olay en yoğun 12 Ağustos'u 13 Ağustos'a bağlayan gece gözlemlenir.

Haberin Devamı

METEOR YAĞMURU TÜRKİYE'DEN İZLENECEK Mİ? 

Meteor yağmurları, genellikle Türkiye'den izlenebiliyor.

METEOR YAĞMURU NEDİR?

Perseids ya da Perseid gök taşı yağmuru, en bilinen gök taşı yağmurlarından biridir. 

Perseid meteor yağmurları, 1992 yılında Dünya'nın yakınlarından geçen Swift-Tuttle kuyruklu yıldızından arda kalan kalıntılardan oluşur. Bu meteor yağmurları, Güneş'in etrafında dönüşü sırasında Dünya'nın bu kozmik toz bulutuna rastlaması sonucu gerçekleştiğinden her yıl aynı dönemde gözlemlenir.

Her yıl Temmuz sonu - Ağustos başı civarında gözlemlenebilen olay en yoğun 12 Ağustos'u 13 Ağustos'a bağlayan gece gözlemlenir. Perseus Takımyıldızı bölgesinde gözlemlendiğinden Perseid gök taşı yağmuru adı verilmiştir.

BAKMADAN GEÇME!