Meral Akşener'den dikkat çeken çıkış: Partimize operasyon var, savaş ilanı olarak kabul ediyorum

Güncelleme Tarihi:

Meral Akşenerden dikkat çeken çıkış: Partimize operasyon var, savaş ilanı olarak kabul ediyorum
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2023 14:41

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İYİ Parti'de son günlerde yaşanan art arda istifalarla ilgili olarak konuştu. “Partimize yönelik kurumsal bir operasyon olduğu ortaya çıktı” diyen Akşener, “Mesela Ankara'yı paylaşmışlar, ilçe hesabı yapmışlar. Hiçbirinden haberim yok. Bu bir siyasi partinin iç işlerine karışmak demektir. Ben bunu 1997'de DYP'de yaşadım, bu konuda idmanlıyım. Bunu bir savaş ilanı olarak kabul ediyorum, varım” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, aday tanıtım toplantısı için geldiği Uşak'ta ilk olarak partisinin il başkanlığını ziyaret etti. Burada açıklamalarda bulunan Akşener, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi'nde İYİ Partili yöneticilerin istifasını değerlendirdi.

İstifa eden İBB Meclisi İYİ Parti Grup Başkanvekili İbrahim Özkan'ın kendisinden bağımsız şekilde yeniden seçildiğini ve disipline sevk edilen üyelerin süreç devam ederken istifa ettiklerini belirten Akşener, "Elbette giden her arkadaş için üzülürüm. Bir prensip kararı aldım ve hep uydum. Hiçbir arkadaşımıza hakaret etmedim fakat ne hikmetse ayrılan bütün arkadaşların taş attıkları tek kapı İYİ Parti'nin kapısı. Bunu da anlamakta zorlanıyorum. Ben gidenlere çok üzülüyorum. Dilerdik ki bunlar olmasın."

Haberin Devamı

"SAVAŞ İLANI OLARAK KABUL EDİYORUM"

Partide CHP ile yol yürümek ile seçimlere ayrı girmek konusunun 9 saat boyunca demokratik bir çerçevede tartışıldığını belirten Akşener, "Uzun saatler konuşarak seçimlere tek başımıza girme kararı aldık. O gün gördük ki bizim partimiz kesinlikle iktidar olmalı. Bu kararı beğenmemek ve uymamak mümkündür. Buna uymazsanız istifa edersiniz, işin saygı kısmı budur. Bazı arkadaşlarımız gayet saygılı biçimde ayrıldılar, haklarında hayırlısı olsun ama bu arkadaşlarımızın başındaki arkadaşımızın ilginç bir yanı oldu. O da şu; dün bir televizyon programında benim bilgim dahilinde Ankara ve İstanbul'da pazarlıklar yapılmış. Benim bilgim yok, yerel yönetimler başkanımızın, teşkilat başkanımızın haberi yok. Neye göre yapılmış? İlk defa partimize yönelik kurumsal bir operasyon olduğu ortaya çıktı. Mesela Ankara'yı paylaşmışlar, ilçe hesabı yapmışlar. Hiçbirinden haberim yok. Bu bir siyasi partinin iç işlerine karışmak demektir. Ben bunu 1997'de DYP'de yaşadım, bu konuda idmanlıyım. Bunu bir savaş ilanı olarak kabul ediyorum, varım" diye konuştu.

NELER OLMUŞTU?

İstanbul’da CHP ile yerel seçim iş birliğini savunan İYİ Parti İBB Meclis Grup Başkanvekili İbrahim Özkan, Genel Başkan Meral Akşener’in talebiyle istifa etmişti. Ancak Özkan, İYİ Parti’li Meclis üyeleri tarafından yeniden aynı göreve seçilmişti. Bu gelişmenin ardından Özkan ve yeniden seçilmesini sağlayan 5 meclis üyesi “kesin ihraç” istemiyle disipline sevk edilmiş ve bu isimler istifalarını vermişti.

Haberin Devamı

"BUNUN ADI OPERASYON SİYASETİ"

Bu gelişmenin ardından İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, dün istifa eden üyelerden birinin başka bir üyeyle yaptığı konuşmayı açıkladı.

İYİ PARTİ Sözcüsü Zorlu, "İsmi geçen, istifa eden İBB meclis üyesi arkadaşlardan bir tanesi, bugün İstanbul dışında yakın bir ilin bir belediye meclis üyemizi arıyor. Diyor ki, 'Bu akşam bir TV kanalında, bazı arkadaşlarla topluca istifa ettiğimizi meclis üyeleri olarak ifade edeceğiz. Siz de istifa edin.' CHP'li bir başka kişinin ismini vererek, 'Size onunla bir görüşme ayarlayalım' diyor. Bunun adı, operasyon siyasetidir." ifadelerini kullanmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!