'Menfaatlere odaklanalım'

Güncelleme Tarihi:

Menfaatlere odaklanalım
Oluşturulma Tarihi: Mart 17, 2017 23:21

HOLLANDA ve Almanya başta olmak üzere Avrupa Birliği’yle (AB) yaşanan krizde Türkiye’den göçmen anlaşmasının yürürlükten kaldırılabileceğine dair mesajlar artarken, bu konuda çok önemli bir açıklama AB Komisyonu’nun Göç, İçişleri ve Vatandaşlık Komiseri Dimitris Avramopulos’tan geldi.

Haberin Devamı

Avramopulos, Türkiye ile AB arasındaki göçmen anlaşmasının bugün birinci yılını doldurması nedeniyle Hürriyet’e Türkiye ile AB ilişkilerinin önemini ortaya koyan açıklamalar yaptı. Türkiye ve AB’nin geçmişini hatırlayarak ortak geleceklerine bakmaları gerektiğini vurgulayan Avramopulos’un açıklamaları şöyle:

GELECEĞİMİZ BİR
“Avrupa ve Türkiye’nin birkaç yüzyıl öncesine dayanan, barış ve savaş zamanlarına, imparatorluklar ve dünya savaşlarına tanıklık etmiş ortak bir geçmişi vardır. Bir yandan ortak ve yakın coğrafyamızda yaşanan istikrarsızlık ve sonucunda ortaya çıkan mülteci akınları, diğer yandan terör ve mezhep çatışmalarının doğurduğu şiddet ortamı nedeniyle kaderimiz ve geleceğimiz bugün de birbirine bağlıdır. AB ve Türkiye terörü kayıtsız şartsız reddetmek ve terörle mücadele etmek üzere omuz omuza vermiştir. AB Komisyonu aynı zamanda, karşılıklı güven ve adımlara dayalı, her iki tarafın da aynı ölçüde menfaatine ve yararına bir akit olan AB-Türkiye bildirisinin eksiksiz uygulanması kararlılığını da muhafaza etmektedir. Komisyon vize serbestisi yol haritasının geriye kalan kriterlerinin yerine getirilmesi için gereken reformların hızlandırılması amacıyla Türkiye’deki resmi makamlara destek ve uzmanlık sağlamayı da sürdürmektedir. Güç ve zorlu dönemlerde, Türkiye ve AB paylaştıkları etkileyici geçmişi hatırlayarak ortak geleceklerine bakmalıdır.
AB ve Türkiye’nin içinden geçtiği bu fırtınalı zamanlarda işbirliğimizi sekteye uğratabilecek her türlü adımdan kaçınıp sağduyu ve ihtiyatla hareket ederek, karşılıklı menfaatler üzerinde odaklanmalıyız. İlişkilerimizde potansiyel bir gerileme uzun vadede herkesin zararına olacaktır. Hiç şüpheniz olmasın ki, birlikte çalışmak her iki tarafın da yararınadır.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!