Melih kaptanın son seferiydi

Güncelleme Tarihi:

Melih kaptanın son seferiydi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 05, 2015 01:04

8 gün önce İtalya’da batan yük gemisinin 4 mürettebatından haber çıkmasa da ailelerin umutlu bekleyişi sürüyor.

Haberin Devamı

GEÇEN hafta pazar sabahı İtalya’nın Ravenna Limanı açıklarında başka bir yük gemisiyle çarpışarak batan ‘Gökbel’ isimli yük gemisinde kaptan Kamil Murat Kantoğlu ve yağcı Emrah Karadaş yaşamını yitirdi. 5 kişinin kurtarıldığı gemide kaybolan ikinci kaptan Melih Erek, ikinci çarkçı Yiğit Küçükbıyık, usta gemici Zeynel Üstün ve aşçı Bayram Aslan ise bulunamadı.

İŞİ BIRAKACAKTI

Kayıp mürettebat arasında yer alan Melih Erek (57), 20 yıl Deniz Kuvvetleri’nde astsubay olarak görev yaptı. Erek’in İstanbul’da yaşayan ailesi umutlu bekleyişlerini sürdürüyor. Nilgün Erek (56) eşiyle kazadan 2 gün önce konuştuğunu söyleyerek şunları anlattı: “36 yıldır evliyiz. Çok iyi bir denizcidir. Adriyatik’te ilerlediklerini ve çok dalga olduğunu anlattı. Eşimin bu son seferiydi. Mart ayında ayrılacak, yazlığımızda yaşayacaktık.”

Haberin Devamı

‘BABAM ADACIKTA OLABİLİR’

Melih kaptanın son seferiydi

GEMİNİN bir botunun kayıp olduğunu belirten kızı Aslı Bayraktar (35) “Babamın o botta olduğuna inanıyorum. Asker olduğu için hayatta kalma konusunda uzman birisidir. Geminin battığı yerde yüzlerce küçük adacık var. Botlarda iki haftalık gıda bulunur. Babam küçük bir adacıkta olabilir” dedi.

Melih Erek’in ailesi Dışişleri Bakanlığı’nı defalarca aradığını belirterek Türk elçiliğine yönlendirildiklerini ve sağlıklı bilgi alamadıklarını söyledi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!