Melih Gökçek 5. kez aday

Güncelleme Tarihi:

Melih Gökçek 5. kez aday
Oluşturulma Tarihi: Kasım 26, 2013 15:38

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan bugün partisinin grup toplantısında, toplam 10 il ve büyükşehir belediye başkan adayını bizzat açıkladı. Belediyelerin diğer partilerde olduğu Gümüşhane, Bartın ve Eskişehir’de yeni isimler aday gösterildi. Ankara, Kayseri, Konya, Kırşehir ve Amasya’da mevcut belediye başkanlarıyla yola devam kararı verildi. Çeşitli partilerden Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Melih Gökçek böylece 5. kez aday oldu. Üstü çizilen tek isim ise Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz oldu. Poyraz’ın yerine il Başkanı Fatih Mehmet Erkoç aday gösterildi.

Haberin Devamı

İşte Ak Parti’nin resmen açıkladığı adaylar:

Kahramanmaraş, son yerel seçimlerin ardından büyükşehir belediyesi olan iller arasında. Ancak Erdoğan, mevcut Belediye Başkanı Mustafa Poyraz yerine, il Başkanı Fatih Mehmet Erkoç'u Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak gösterme kararı aldı.

AYNI BAŞKANLARLA YOLA DEVAM

Erdoğan, daha önce Refah Partisi, Fazilet Partisi ve 2 dönem AK Parti'den Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Melih Gökçek'le devam etme kararı aldı. Gökçek, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na 5. kez aday oldu.
Kayseri'de AK Parti, 3 dönemdir Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini yürüten Mehmet Özhaseki,
AK Parti Konya'da mevcut Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek,
AK Parti, Kırşehir'de mevcut belediye başkanı Yaşar Bahçeci,
AK Parti, Amasya'da da mevcut Belediye Başkanı Cafer Özdemir ile devam etme kararı alındı.

3 YENİ İSİM

Haberin Devamı

Gümüşhane'de mevcut belediye başkanı MHP'den Mustafa Canlı. AK Parti'nin adayı ise 1966 doğumlu il başkanı Ercan Çimen.
Bartın'da mevcut belediye başkanı MHP'li Cemal Akın. Ak Parti'nin adayı ise Nevşehir Devlet Hastanesi'nde uzman doktor olan Seyfettin Kalay oldu.
Eskişehir'de mevcut Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Yılmaz Büyükerşen. AK Parti ise, Eskişehir Büyükşehir için kentin ticaret odası başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu üyesi Harun Karacan ile yola çıkma kararı aldı.


BAKMADAN GEÇME!