Maske takma zorunluluğu kalktı mı? Maske yasağı ne zaman kalkacak? Bakan Koca'dan açıklamalar

Güncelleme Tarihi:

Maske takma zorunluluğu kalktı mı Maske yasağı ne zaman kalkacak Bakan Kocadan açıklamalar
Oluşturulma Tarihi: Şubat 18, 2022 21:31

Maske takma zorunluluğu vatandaşların gündeminde yer almaya devam ediyor. Kabine Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulunan Bakan Fahrettin Koca, önümüzdeki haftaki Bilim Kurulu toplantısında maskenin ne zaman çıkacağını ele alacaklarını belirtti. Açıklama sonrası maske zorunluluğu için beklentiler arttı. Koca açıklamasında, “Bundan böyle sadece hasta olana test yapılsın istiyoruz. Hasta olan maskesini taksın ve kendisini izole etsin” dedi. Peki, maske yasağı ne zaman kalkacak? İşte, maske takma zorunluluğu hakkında ayrıntılı bilgiler.

Haberin Devamı

Maske zorunluluğu kalktı mı sorusu, Bakan Koca'nın açıklamaları sonrası merak konusu oldu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nin ardından bir grup gazetecinin sorularını yanıtladı. Koronavirüsün geçen hafta sonu itibarıyla pik yaptığını ve artık vaka sayılarında düşüş başladığını belirten Bakan Koca, “Önümüzdeki hafta daha aşağı doğru düşeceğini tahmin ediyoruz. Hastane yükü de giderek azalmış olacak. Şu an hastaneye yatışlar yüzde 28-30 gibi azalmış oldu. Yoğun bakıma yatış yüzde 15 oranında azaldı. Önümüzdeki 2-3 hafta içinde belirgin şekilde düşeceğini düşünüyoruz” dedi. Peki, maske zorunluluğu kalktı mı? İşte, o detaylar

Uzun süredir hayatımızın bir parçası haline gelen maske, masaya yatırılıyor. Bakan Koca gelecek haftaki Bilim Kurulu toplantısında maskenin ne zaman çıkacağını ve PCR testlerini ele alacaklarını açıkladı ve “Bundan böyle sadece hasta olana test yapılsın istiyoruz. Hasta olan maskesini taksın ve kendisini izole etsin” dedi.

Haberin Devamı

SADECE HASTA OLANA TEST

“Gelecek hafta tüm basın mensuplarını çağırarak düzenleyeceğimiz toplantıda, koronavirüsle mücadelede geldiğimiz noktayı ve bundan sonra ne olacağını daha net ifade edeceğiz. Toplantıya maskenin ne zaman çıkacağı ve test konuları da dahil olacak. Yerlileştirdiğimiz Molnupiravir’i piyasaya dağıttık. Yaklaşık 700 dolar olan ilacı, 70’te 1 maliyete indirerek piyasaya verdik. Dünyada yaygın kullanılan ilacı hızla yerlileştirip, piyasaya vermiş olduk. Biz genelde 65 üstü olanlara bu ilacı veriyoruz. Bundan böyle sadece hasta olana test yapılsın istiyoruz. Hasta olan maskesini taksın ve kendisini izole etmiş olsun. Belirti olursa hastaneye yatsın ve gerekirse test yapılsın ancak kişi 65 yaş üstündeyse Molnupiravir’e erken başlasın, bu çok önemli.”

BAKMADAN GEÇME!