Makarna patronundan yarım özür

Güncelleme Tarihi:

Makarna patronundan yarım özür
Oluşturulma Tarihi: Eylül 29, 2013 01:52

'Geyler başka makarna yesin' sözleriyle eşcinselleri kızdıran İtalyan makarna üreticisinin patronu, özür diledi ancak sözlerinden geri adım atmadı.

Haberin Devamı

İtalyan Barilla makarnalarının patronu Guido Barilla'nın, bir radyo programında söylediği "Eğer geyler bizim makarnalarımızı ve reklamlarımızı beğeniyorlarsa, bizim makarnalarımızı yesinler. Eğer beğenmiyorlarsa yemesinler, gidip başka markanın makarnasını yesinler" şeklindeki sözleri eşcinsellerin büyük tepkisiyle karşılaşınca Barilla bir özür mesajı yayımladı.

Şirketin Facebook sayfasına bir mesaj yazan Guido Barilla "Eğer sözlerim yanlış anlaşılmalara ya da tartışmalara yol açtıysa veya bazı insanları incittiyse özür dilerim" dedi. Ancak Barilla'nın bu özür mesajı, sözlerinden geri adım attığı anlamına gelmiyor. Söylediklerinin arkasında olduğunu savunan makarna üreticisi "Barilla her zaman reklamlarında aileyi temsil etme yolunu seçmiştir çünkü bu misafirperverliğin ve sevginin sembolüdür. Hiçbir ayrım yapmadan herkese karşı büyük bir saygı beslediğimi belirtmek isterim. Gey insanlara da herkesin ifade özgürlüğüne de saygım var. Hatta röportajda da eşcinsellerin evlenmesine saygı duyduğumu söylemiştim" diye yazdı.

Haberin Devamı

Ancak Guido Barilla'nın bu mesajı, İtalyan eşcinselleri sakinleştirmeye yetmedi. İtalyan siyasetçi ve LGBT aktivisti Alessandro Zan, Barilla'nın mesajına hemen bir karşılık vererek şirketin markalarını boykot ettiğini söyledi ve herkesi bu boykota davet etti. Zan "Burada, İtalyan tarzı bir başka homofobinin örneğini görüyoruz" dedi. Öfkeli müşteriler de Barilla'nın Facebook sayfasına mesajlar bıraktı.

1877'de Parma'da ufak bir makarna atölyesi olarak kurulan Barilla, günümüzde 100'den fazla ülkeye ihracat yapan büyük bir marka haline geldi. Yaklaşık 13.000 kişiye istihdam sağlayan Barilla makarnalarının bünyesinde 15 farklı marka daha bulunuyor. Şirketin yönetimi ise 1993'te babasının ölümünden bu yana Guido Barilla'da.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!