Mahçupyan Erdoğan’ı işaret etti

Güncelleme Tarihi:

Mahçupyan Erdoğan’ı işaret etti
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2015 12:52

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun eski danışmanı Etyen Mahçupyan, seçimlerin ardından El Cezire Türk'e Erdoğan'ı eleştiren bir açıklama yaptı.

Haberin Devamı

Mahçupyan, "toplum AK Parti değerlendirmesi yaparken esas olarak Erdoğan’a bakıyor. Böyle bir oy düşüşü olduysa en tepeden başlayarak AK Parti’nin şapkasını önüne koyarak düşünmesi gerekiyor" dedi.

KÖŞE YAZISINDA İLGİNÇ İFADELER

Etyen Mahçupyan Akşam Gazetesi'nde bugün kaleme aldığı "Toplumun cevabı" başlıklı yazısında ise, Türkiye'nin "tahmin edilenin ötesinde" normalleştiğini söyledi.

Meclis siyasi tarihinde en yüksek temsil yeteneğini ortaya konacağını kaydeden Mahçupyan, şunları kaydetti:

HDP'nin yakaladığı sıçrama büyük bir başarıdır. Her ne kadar emanet oylar üzerinden yaşanmış olsa da, sonuçta Kürtler nihayet siyaseten eşit konumda ve belirleyici bir güçle parlamentoda yer alacaklar. Bu noktadan sonra Kürtleri dışarıda bırakacak bir siyaset ne düşünülebilir ne de buna teşebbüs edilebilir.

MHP oyundaki artış milliyetçi muhafazakâr kitle içinde pragmatizmin bir sınırının olduğunu gösterdiği ölçüde epeyce güçlü bir mesaj taşıyor.Yerel seçimde MHP'yi destekleyen ama genel seçimde AKP'ye kayan bir kesimin bu kez 'evinde' kaldığını gördük. Bunun nedenini Kürt meselesine bağlayanlar yanılır… AKP'nin taşıyıcılığında ortaya çıkan sorunların ve şeffaflaşan bazı yönetimsel zaaf ve aksaklıkların çok daha kritik olduğunu görmekte yarar var.

Normalleşmeden asıl ders çıkarması gereken ise tabii ki AKP…AKP cenahında son altı ay içinde söylem ve eylem düzeyinde yapılan bir dizi yanlış, bugün seçim sandığında kaybedilen oy olarak karşılık buluyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!