Madonna'nın filmi Venedik'te

Güncelleme Tarihi:

Madonnanın filmi Venedikte
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 31, 2011 11:31

Madonna'nın yönetmenliğini üstlendiği ve İngiltere Kralı 8. Edward'ın Amerikalı dul Wallis Simpson ile yaşadığı romantik ilişkiyi konu alan "W.E" adlı filminin dünya prömiyeri Venedik Film Festivali'nde yapılacak.

Haberin Devamı

Ünlü şarkıcının yönetmenlik çabalarının ikincisi olan bu filmi, 31 Ağustos'ta başlayacak ve 10 Eylül'de sona erecek olan festivalde yarışmayacak.

Madonna'nın, hem yönetmenliğini üstlendiği hem de Alek Keshishian ile senaryosunu yazdığı filminde Abbie Cornish, Richard Coyle, Oscar Isaac gibi ünlü yıldızlar bulunuyor. Filmin oyuncu kadrosunda sanatçı Haluk Bilginer de yer alıyor.

Yalnızca yurt içindeki festivallerde değil Fransa'da düzenlenen Angers Film Festivali'nde de en iyi oyuncu ödülü bulunan sanatçı, Madonna'nın filminde, Prenses Diana'nın sevgilisi Mısırlı iş adamı Dodi El Fayed'in babası Muhammed El Fayed'i canlandırıyor.

Madonna ilk yönetmenlik denemesini 2008'de "Filth and Wisdom" ile yapmıştı. Eugene Hütz, Holly Weston, Vicky McClure ve Richard E. Grant'in rol aldığı film, ilk kez 13 Şubat 2008'de Uluslararası Berlin Film Festivali'nde gösterilmişti. Film sinema eleştirmenleri tarafından beğenilmemişti.

Haberin Devamı

Bu yıl 68'incisi düzenlenecek Venedik Film Festivali'nin açılışı, yönetmenliğini ABD'li aktör George Clooney'nin üstlendiği “The Ides of March” ile yapılacak. Bir başkan adayı vali ile bir iletişim uzmanının hikayesini anlatan “The Ides of March”, bu gösterimle aynı zamanda ilk kez seyirciyle buluşacak.

Sinema dünyasının prestijli festivallerinden biri olan Venedik Film Festivali'nin jüri başkanlığını, festivalin geçen yılki açılış filmi “Siyah Kuğu”nun yönetmeni Darren Aronofsky yapacak. Festivalde 21 film Altın Aslan için yarışacak.

Festivalde, geçen yıl en iyi film ödülü "Altın Aslan"ı Sofia Coppola'nın yönettiği “Somewhere” kazanırken, Seren Yüce'nin yönetmenliğini yaptığı “Çoğunluk” filmi de "geleceğin aslanı" ödülüne layık görülmüştü.

Madonnanın filmi Venedikte

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!