Londra'da Tate Modern önünde Gezi Parkı protestosu

Güncelleme Tarihi:

Londrada Tate Modern önünde Gezi Parkı protestosu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 29, 2013 02:08

İngiltere’nin başkenti Londra’da Pazar günü yaklaşık 300 kişi İstanbul Gezi olaylarını ve hükümetin eylemleri bastırma biçimini ve genel politikasını Tate Modern Müzesi önünde protesto etti.

Haberin Devamı

Saat 13:00’de toplanmaya başlayan grup eylemin amacını ‘’Artık İngiltere basınında hemen hiç yer almasa da Türkiye’de gün geçtikçe artan polis şiddetine ve hukuksuzluklara karşı çıkıyoruz. Ayaklar altına alınan en temel insan haklarına ve demokrasiye sahip çıkıyoruz. Baskılara karşı cesurca direnenlerin yanında olduğumuzu haykırıyoruz’’ diyerek açıkladı.

İŞTE LONDRA'DA GEZİ PARKI EYLEMİ

Müzenin karşısındaki Millenium köprüsü üzerinde ‘’Diren Türkiye, Londra seninle’’ diye İngilizce pankart açan grup, müzik eşliğinde uzun süre slogan attı.

Zaman zaman bastıran yağmura karşın eylemlerine devam eden grubun kostüm ve pankartları oldukça ilgi çekiciydi. Bazı eylemciler protesto gösterisine gaz maskeleri ile katılırken, bir grup eylemci de Gezi olaylarında yaralananların anısına yüzlerine ve kollarına kan gruplarını yazdı.

Londrada Tate Modern önünde Gezi Parkı protestosu

Haberin Devamı

'GÖBEĞİM ÇİRKİN DEĞİL'

Göstericiler TRT ekranlarında ‘’Hamilelerin sokağa çıkması terbiyesizliktir’’ diyen Avukat Ömer Tuğrul İnançer’i de protesto etti. ‘’My bump is not ugly’’ yani göbeğim çirkin değil yazılı bir pankartla eyleme katılan bir kadın büyük ilgi görürken, ‘’Ben insanım cinsel bir obje değil’’ ‘’Occupy Gezi Park’’, ‘’Bugün Türkiye için birlik’’ ve ‘’Özgürlük için savaşmaya değer’’ yazılı pankartlar da taşındı.

Tate Müzesi önünde başlayan eylem, yine Thames nehri kıyısındaki Bernie Spain Gardens’da kurulmuş olan 56 tezgahlı Türk Festivali’nde devam etti.

Londra’daki Türk protestocular yine Pazar günü Türkiye elçiliği önünde de bir ‘’Gezi Park Protestosu’’ düzenledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!