Liseler ne zaman açılacak? Lise sınavları ne zaman yapılacak? İşte en son gelişmeler

Güncelleme Tarihi:

Liseler ne zaman açılacak Lise sınavları ne zaman yapılacak İşte en son gelişmeler
Oluşturulma Tarihi: Şubat 03, 2021 14:48

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Türkiye genelinde köy yerleşim yerlerinde bulunan ilkokul düzeyindeki yaklaşık 6 bin birleştirilmiş sınıf ile 2 bin 700 anaokulunda 15 Şubat'ta yüz yüze eğitimin başlatılmasını hedefliyor. Bu gelişme ile birlikte şimdi de liselerin akıbeti merak konusu oldu. Peki, liseler ne zaman açılacak?

Haberin Devamı

Koronavirüs salgını nedeni ile yüz yüze eğitimin yapılamadığı liseler için araştırmalar hız kazandı. Lise eğitimi alan öğrenciler, ikinci dönem için yüz yüze eğitim ihtimalini araştırıyor. Öte yandan sınavların akıbeti de sorgulanıyor. İşte, liselerde yüz yüze eğitim ve sınavlar hakkında son durum...

YÜZ YÜZE EĞİTİMDE SON DURUM

Okullar, sınav döneminde olan 8. ve 12. sınıf öğrencileri için de kapılarını tam zamanlı olarak 1 Mart'tan itibaren açacak. Bu öğrenciler, Bilim Kurulunun öngördüğü şartlar çerçevesinde sınıflarda yerlerini alacak.

Ayrıca, devam eden destekleme yetiştirme kurslarına bu öğrencilerin daha rahat ulaşabilmeleri için sokağa çıkma kısıtlaması olan gün ve saatlerde öğrenciler özel izinli sayılacak.

Öğrencilerin okullarda yüz yüze eğitime katılımları velilerin kararına bağlı olacak. Çocuklarını yüz yüze eğitime göndermek istemeyen veliler, durumlarını yazılı olarak bulundukları okullara beyan edecek. Bu durumda çocuklar devamsız sayılmayacak, uzaktan eğitime devam edecek ve müfredattan sorumlu olacak.

Haberin Devamı

Salgının da seyrine bağlı olarak il hıfzıssıhha kurullarının ve valiliklerin kararı doğrultusunda farklı sınıf düzeyleri ve okul kademelerinde de il bazlı olarak yüz yüze eğitime başlanmasıyla ilgili kararlar alınabilecek.

12. sınıfların dışındaki lise öğrencileri için ise henüz tarih net değil. Ayrıntılar geldikçe haberimizde yer vereceğiz.

SINAVLAR NE ZAMAN?

Bakan Ziya Selçuk açıklamasında “Lise öğrencilerimizin birinci dönemden kalan sınavları, mart ayı içerisinde planlanarak yüz yüze gerçekleştirilecektir” ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!