Lise kayıtları ne zaman başlıyor? Gözler 2022 lise kayıt tarihlerinde

Güncelleme Tarihi:

Lise kayıtları ne zaman başlıyor Gözler 2022 lise kayıt tarihlerinde
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 23, 2022 16:10

Lise kayıt tarihleri 2022 yılında da araştırılan konular arasında yer alıyor. LGS tercihleri 4 Temmuz’da başladı ve 20 Temmuz tarihinde sona erdi. LGS tercih sonuçları ise 25 Temmuz’da açıklanacak. Peki, Lise kayıtları ne zaman başlıyor?

Haberin Devamı

Lise kayıtlarının ne zaman başlayacağı merak ediliyor. LGS’ye giren adaylar sonuçların açıklanmasının ardından tercihlerini yaptılar. LGS tercihleri 20 Temmuz’da sona erdi. Sonuçlar ise 25 Temmuz’da açıklanacak. 1. nakil başvuruları 25 Temmuz ve 29 Temmuz tarihleri aralığında yapılacak. Sonuçları ise 1 Ağustos 2022 tarihinde yayımlanacak.

LİSE KAYITLARI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

LGS tercih sonuçları 25 Temmuz’da açıklanacak. Bu tarihe az bir zaman kala gözler lise kayıt tarihlerine çevrildi. Henüz kayıtların ne zaman yapılacağı ile ilgili bir açıklama yapılmadı. Lise kayıtları LGS tercih sonuçları adayların erişimine açıldıktan sonra başlayacak.

LİSE NAKİLLERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

Yerleştirmeye esas 1. nakil tercih başvuruları 25 Temmuz ve 29 Temmuz tarihleri aralığında alınacak. Sonuçlar ise 1 Ağustos’ta açıklanacak.

Haberin Devamı

Yerleştirmeye esas 2. nakil tercih başvuruları 1 Ağustos ve 5 Ağustos tarihleri aralığında alınacak. Sonuçlar ise 8 Ağustos tarihinde açıklanacak.

Boş kalan kontenjanlara, hiçbir yere yerleşemeyen öğrenciler için İl/İlçe Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonlarınca Yerleştirme Başvuruları 9-17 Ağustos tarihleri aralığında alınacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!