LGS 3 yanlış 1 doğruyu götürecek mi 2022? LGS 2022 detayları

Güncelleme Tarihi:

LGS 3 yanlış 1 doğruyu götürecek mi 2022 LGS 2022 detayları
Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 2022 13:38

LGS'de 3 yanlış 1 doğruyu götürüyor mu sorusu 2022 yılında sınava girecek olan pek çok öğrenci için Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yanıtlandı. LGS'de sözel ve sayısal alanlardan sınava girecek olan öğrenciler, yanlış cevapların doğru cevapları götürüp götürmeyeceği merak ediliyordu. Peki, LGS 3 yanlış 1 doğruyu götürecek mi? İşte, o bilgiler

Haberin Devamı

LGS 3 yanlış 1 doğruyu götürecek mi sorusu merak ediliyor. MEB'in kılavuz aracılığıyla aktardığı bilgiye göre her bir öğrencinin her bir alt testine ait ham puanı, ilgili teste ait doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının üçte biri çıkarılarak bulunacak. Kısaca 3 yanlış 1 doğruyu götürecek.

LGS SORULARI VE CEVAP ANAHTARI yayımlandı! İşte LGS 2022 sınav soruları (sayısal-sözel) ve cevapları
LGS soruları ve cevapları erişime açıldı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından merkezi olarak düzenlenen sınav 5 Haziran tarihinde gerçekleştirildi. Liselere Geçiş Sistemi (LGS)'ne giren adaylar sınav sorularının ve cevaplarının açıklanmasının ardından tahmini puanlarını hesaplıyorlar. Sonuçlar 30 Haziran'da açıklanacak. Peki, LGS soruları ve cevapları nereden görüntülenir?

BAKMADAN GEÇME!