Ladin'in adamı İstanbul'da

Güncelleme Tarihi:

Ladinin adamı İstanbulda
Oluşturulma Tarihi: Eylül 12, 1998 00:00

Haberin Devamı

Suudi Arabistanlı ‘milyader terörist’ Usame Bin Ladin'in, Kenya ve Tanzanya'daki bombalamalardan önce Türkiye'ye gönderdiği ileri sürülen Rafet Yahya Alazab Abdau, güvenlik birimlerinin peşine düştüğünü öğrendikten sonra İstanbul'daki Mısır Konsolosluğu'na müracaat etti. Katar uyruklu olan ve Mısır'da bir televizyon kuruluşunun temsilcisi olarak görev yapan Abdau, hakkındaki iddiaları yalanladı. Konsolosluk yetkilileri, Abdau'nun polisçe aranıp aranmadığına ilişkin olarak İstanbul Valiliği'ne yazı yazıldığını ve cevabının beklendiğini bildirdi.

28 Temmuz'da Türkiye'ye giriş yapan Abdau'yu bulmak için MİT'le Emniyet Genel Müdürlüğü'nün istihbarat ve terör birimleri ortaklaşa çalışma başlatmış, Emniyet Genel Müdürlüğü'nün, 7743/98 sayılı ve ‘çok gizli’ kayıtlı yazıyla tüm emniyet birimlerini uyarmasından sonra hava, kara ve deniz sınır kapıları tutulmuştu. Emniyete ulaşan bazı bilgilere göre, ‘milyarder terörist’ Ladin'in adamları, 6 Eylül Pazar günü Türkiye'deki Amerikan kuruluşlarına terör eylemi planladı. Ancak bu istihbarat önceden alındığı için tüm ABD kuruluşlarında çok sıkı güvenlik önlemi alındı.

SÜREKLİ KALMAK İÇİN BAŞVURMUŞ

Türkiye'de görev yapan yabancı gazetecilere verilen Mavi Basın Kartı taşıyan Rafet Yahya Alazab Abdau, geçtiğimiz temmuzda Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü'nden, 3 ay geçerliliği bulunan mavi basın kartı aldı. Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü yetkilileri, Abdau'nun sürekli Mavi Basın Kartı almak için müracatı olduğunu belirterek, ‘‘Mavi Basın Kartı alabilmesi için, çalıştığı kurumdan görevli olduğunu belgelemeli, tüm evrakları getirmesi gerekir. Bu formalitelerden sonra çalışma vizesi, Mavi Basın Kartı verilir. Bu işlemleri tamamlamış’’ dediler.

OTEL SAHİBİNDEN AÇIKLAMA

Terörist Usame Bin Ladin'in adamı olduğu öne sürülen Rafet Yahya Alazab Abdau'nun kaldığı Fatih'teki Piano Forte Oteli'nin sahibi Mustafa Köseoğlu, Abdau'nun iki yıldır otellerine gidip geldiğini söyledi. Köseoğlu, ‘Bu kişi, iddia edildiği gibi çok tehlikeli bir teröristse, polisin görevinin, iki yıldır devamlı gidip gelen, her seferinde de bir ay gibi uzun süre kalan bu kişiyi takip altına almaktır’ dedi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!