KYK YURT BAŞVURULARI BAŞLADI! KYK 2022 yurt başvurusu nasıl yapılır? e-Devlet KYK başvuru ekranı

Güncelleme Tarihi:

KYK YURT BAŞVURULARI BAŞLADI KYK 2022 yurt başvurusu nasıl yapılır e-Devlet KYK başvuru ekranı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 2022 10:47

KYK yurt başvuruları ile ilgili son dakika açıklaması yapıldı. KYK burs, kredi ve yurt başvuruları her sene belirli tarihlerde gerçekleştiriliyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü başvuruları e-Devlet üzerinden kabul ediyor. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu KYK yurt başvurularının başladığını duyurdu. Peki, KYK 2022 yurt başvurusu nasıl ve ne zamana kadar yapılır?

Haberin Devamı

KYK yurt başvuruları başladı. Yükseköğretim programlarına yerleşen öğrenciler ile ara sınıf öğrencileri bu sene KYK yurt başvuru tarihlerinin ne zaman başlayacağını merak ediyorlardı. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu KYK yurt başvurularının başladığını duyurdu. Bakan Kasapoğlu,  yurt ücretlerinin eylül ayında açıklanacağını bildirdi. Başvurular e-Devlet üzerinden yapılıyor.

KYK BAŞVURULARI NE ZAMAN YAPILACAK?

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu KYK yurt başvurularının başladığını duyurdu. Bakan Kasapoğlu,  yurt ücretlerinin eylül ayında açıklanacağını bildirdi. Başvurular Pazar akşamına kadar devam edecek. 12 farklı kurumdan teyit edilen bilgilerle beraber asil ve yedek adaylar belirlenecek.

KYK yurt başvuruları e-Devlet üzerinden yapılabiliyor.

Haberin Devamı

KYK BAŞVURU EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

Öğrenciler, burs ve kredi için başvurularını 10 Kasım Çarşamba günü saat 23.59’a kadar e-Devlet üzerinden yaptılar. Daha önce başvuruda bulunan ve başvurusunda değişiklik yapmak isteyen öğrenciler de son güne kadar bilgilerini güncelleyebildiler.

KYK YURT BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?

Yükseköğretim Kurumları Sınavına girerek ilk defa bir yükseköğretim programına girmeye hak kazanan hazırlık, birinci sınıf öğrencileri ile ara sınıf öğrencilerinin yurt başvuruları; Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından sınav sonuçları açıklandıktan sonra e-Devlet Kapısı üzerinden yapılmaktadır.

KYK YURT BAŞVURULARI BAŞLADI KYK 2022 yurt başvurusu nasıl yapılır e-Devlet KYK başvuru ekranı

ÖSYM tarafından ek kontenjanla bir yükseköğretim programına yerleştirilen öğrenciler, özel yetenek sınavı ile yükseköğretim kurumlarına giren öğrenciler, lisansüstü öğrencileri, yatay/dikey geçiş yapan öğrenciler, yurt içi ve yurtdışı değişim programına katılan öğrenciler, lisans tamamlama öğrencileri ve burslu olmayan uluslararası öğrencilerin başvuruları Bakanlıkça belirlenecek süre içerisinde e-Devlet Kapısı üzerinden yapılmaktadır.

Değerlendirme sonuçları; Bakanlık internet sayfası http://sonuc.gsb.gov.tr adresinden duyurulmaktadır.

BAKMADAN GEÇME!