KYK yurt başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? Yurt kayıtları nasıl yapılacak?

Güncelleme Tarihi:

KYK yurt başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak Yurt kayıtları nasıl yapılacak
Oluşturulma Tarihi: Eylül 12, 2018 22:21

Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun (KYK) bünyesinde yer alan yurtlarda barınma ihtiyacını karşılamak isteyen öğrenciler, kurumun yapacağı açıklamaya kilitlendi. E-Devlet üzerinden alınan başvuruların ardından öğrencilerin okullarının yakınlığı ve diğer kıstaslar çerçevesinde değerlendirme aşamasına geçen KYK, yurt başvuru sonuçları açıklamasını bu hafta içerisinde açıklayacak. Peki, pazartesi günü açılacak olan KYK yurt ücreti ne kadar olacak? İşte, yurt sonuçları ve diğer detaylar

Haberin Devamı

KYK yurt başvuru sonuçları, lisans ya da ön lisans eğitimlerini farklı bir şehirde sürdürecek olan öğrencilerin odaklandığı nokta oldu. Hiç bilmedikleri bir şehirde devlet imkanlarıyla barınma seçeneğini tercih etmek isteyen öğrenciler, bu kapsamda KYK yurt sonuçları açıklamasını sorgulamaya başladı. Peki, Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı olan KYK yurt başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte, merak edilen o detaylar

KREDİ VE YURTLAR KURUMU (KYK) YURT SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun resmi sosyal medya hesabı üzerinden öğrencilerin sorularına cevap veren kurum yetkilileri, 'Gerçekleştirilen çalışmalar neticesinde yerleştirme sonuçlarının bu hafta içerisinde açıklanması planlanmaktadır.' ifadelerinde bulundu. KYK yurt sonuçlarının, haftanın son mesai günü olan Cuma gününe kadar açıklanacağı öngörülmektedir.

Haberin Devamı

Sonuç açıklamaları, YURTKUR internet sitesi üzerinden takip edilebilecek.

YURT KAYITLARI e-DEVLET ÜZERİNDEN YAPILACAK

İlk kayıt ücretini ödeyen öğrenciler yurt kayıt işlemlerini, e-Devlet şifresi ile turkiye.gov.tr adresi üzerinden YURT KAYIT İŞLEMLERİ linkinden taahhütname onayı yaparak tamamlayacak. Öğrencilerin kayıt işlemi için yurdun olduğu şehre gidip başvurma zorunluluğu bulunmuyor. Yurtta barınmaya başlanıldığı tarihten itibaren 30 gün içerisinde en az 4 adet fotoğraf, kan grubu belgesi, öğrenci belgesi ve Kurum tarafından yapılması muhtemel geri ödemelerde kullanılmak üzere öğrencinin kendisine ait bir IBAN numarasının yurt müdürlüğüne teslim edilmesi gerekiyor. Öğrencilerin kaydoldukları üniversitenin akademik takvim başlangıcına göre yurtta barınmaya başlaması gerekiyor. Akademik takvim başlangıcına göre barınmaya başlamayan öğrencilerin yurt müdürlükleri ile iletişime geçerek durumlarını bildirmeleri gerekiyor.

ÖNCELİKLİ ÖĞRENCİLER

Başvuru esnasında özel ve öncelikli durumu olduğunu beyan eden öğrencilerin yurtta barınmaya başladığı tarihte ilgili belgeyi yurt müdürlüklerine teslim etmeleri gerekiyor. İlgili belgenin ibraz edilmemesi durumunda öğrencinin yurt hakkı geçersiz sayılacak. Kredi burs başvuruları İSE tüm üniversitelerin yatay, dikey geçiş, doktora ve yüksek lisans öğrenci işlemlerini tamamlamasını takiben alınacak.

Haberin Devamı

YURTLAR PAZERTESİ AÇILIYOR

Gençlik ve Spor Bakanlığı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Resmî Twitter Hesabı'ndan yapılan açıklamaya göre yurtlar, 17 Eylül 2018 tarihinden itibaren açılarak hizmet vermeye devam edecek. Kurumun hesabından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı; "Gençler! Sizler için 7/24 çalışıyoruz. Gerçekleştirilen yeni düzenleme ile huzur, güven ve konforunuz için #KYKYurtları17EylüldeAçılıyor"

BAKMADAN GEÇME!