Kuvvetli yağış geliyor! Meteoroloji'den 16 ile 'sarı' ve 'turuncu' uyarı

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Kasım 12, 2023 09:24

Yurdun batı ve kuzey kesimlerinde beklenen kuvvetli yağış nedeniyle 16 il için "sarı" ve "turuncu" kodlu uyarıda bulunuldu. Meteoroloji, İstanbul için ise bu gece saatlerinden itibaren gök gürültülü sağanak yağışlı olacağını bildirdi. Bursa'da ise etkili olan lodos, yerini sağanağa ve dolu yağışına bıraktı. Yollar göle dönerken, sürücüler zor anlar yaşadı.

Haberin Devamı

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre yağışların; Batı Karadeniz bölge geneli, Bursa, Yalova, Kocaeli, Sakarya, Ankara, Çankırı, İzmir, Manisa, Aydın ve Muğla çevreleri ile Antalya'nın doğusunda yerel kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Hava sıcaklıklarının yağış alan yerlerde biraz azalacağı ancak yurt genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın ise genellikle güney yönlerden orta kuvvette, İç Ege, Batı Akdeniz'in ve Karadeniz'in iç kesimleri ile İç Anadolu bölge genelinde kuvvetli (40-60 kilometre/saat) esmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

İSTANBUL İÇİN YAĞIŞ UYARISI

Meteoroloji İstanbul için harita paylaşıp bu gece saatlerinden itibaren aralıklı olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olacağını belirtti. Yağışlar yarın sabaha kadar devam edecek.

'SU BASKINI DERE TAŞMASI YAPABİLİR'

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen'in hava durumu değerlendirmesi ise şu şekilde:

Haberin Devamı

Dün Marmara'da özellikle İstanbul'da etkili olan kuvvetli yağış ve Lodos bugün Anadolu'ya kaydı. Batı Karadeniz, Bursa, Yalova, Kocaeli, Sakarya, Ankara, Çankırı, İzmir, Manisa, Aydın ve Muğla çevreleri ile Antalya'nın doğusunda yerel kuvvetli yağış var. Akşama kalmayacak.

 

Marmara Ege Batı Akdeniz'e bu gece yarısından sonra yağış geliyor. Yarın Pazartesi İstanbul dahil bu bölgelerde akşama kadar yağış kuvvetli dikkatli olalım.

İstanbul bugün 19 derece yağış yok ama yarın sabah ve yarın kuvvetli yağış var. Su baskını dere taşması yapabilir.

16 ilde bugün kuvvetli yağış bekleniyor. İşte `sarı` ve `turuncu` kodla uyarılan o iller...

Aydın, Bolu, Balıkesir, Bursa, İzmir, Kastamonu, Kocaeli, Manisa, Muğla, Sakarya, Sinop, Zonguldak, Bartın, Yalova, Karabük, Düzce.

Haberin Devamı

Kuvvetli yağış geliyor Meteorolojiden 16 ile sarı ve turuncu uyarı

BURSA'DA LODOS, SAĞANAK VE DOLU YAĞIŞI

Bursa'da saatteki hızı 68 kilometreye kadar ulaşan lodos, hayatı olumsuz etkiledi. Dün gün boyu etkisini sürdüren lodos nedeniyle ağaçlar devrildi, iş yerlerinin tenteleri uçtu. Gemlik ilçesinde lodosun hızı, saatte 100 kilometreye kadar ulaştı. Bir okulun çatısı, park halindeki araçların üzerine düştü; araçlarda hasar oluştu. Lodos, akşam saatlerinde yerini sağanağa bıraktı. Kuvvetli yağış kent genelinde etkili olurken, Ankara Yolu Caddesi'nde rögarlar taştı; sürücüler zor anlar yaşadı. Mimar Sinan Alt Geçidi kısa süreliğine trafiğe kapatılırken, Bursa Su ve Kanalizasyon İdaresi (BUSKİ) ekiplerinin müdahalesi ile yol tekrardan trafiğe açıldı.

Haberin Devamı

Kuvvetli yağış geliyor Meteorolojiden 16 ile sarı ve turuncu uyarı

10 DAKİKA SÜREN DOLU, HAYATI FELÇ ETTİ

Kent genelinde gece saatlerinde ise dolu yağışı etkili oldu. 10 dakika süren dolu nedeniyle vatandaşlar, zor anlar yaşadı. Kestel ilçesinde de aniden bastıran dolu ve kuvvetli yağış nedeniyle rögarlar taştı; cadde ve sokaklar göle döndü.

Bursa Meteroloji Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre; 5 saatte kent merkezinde metrekareye düşen yağış miktarı 22,9, Mustafakemalpaşa ilçesinde 42,3, Yıldırım ilçesi Teleferik Mahallesi’nde 41,1, Keles ilçesinde 39,4, Uludağ kayak merkezinde ise 39,6 kilogram olarak ölçüldü.

Kuvvetli yağış geliyor Meteorolojiden 16 ile sarı ve turuncu uyarı

Haberin Devamı

Bursa'da gün boyu aralıklarla lodos ve yağışın etkili olması bekleniyor.

Kuvvetli yağış geliyor Meteorolojiden 16 ile sarı ve turuncu uyarı

Bursa’da etkili olan sağanak yağış ve dolu, vatandaşlara zor anlar yaşattı.

Kuvvetli yağış geliyor Meteorolojiden 16 ile sarı ve turuncu uyarı

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 21 (Yağışlar yerel kuvvetli.)
İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 19
İzmir: Parçalı çok bulutlu ve aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 24 (Yağışlar öğle saatlerine kadar yerel kuvvetli.)
Adana: Parçalı bulutlu 29
Antalya: Parçalı çok bulutlu ve gök gürültülü sağanak yağışlı 24 (Yağışlar Aksu ve Serik çevrelerinde yerel kuvvetli.)
Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 22
Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 30
Erzurum: Parçalı bulutlu 15
Diyarbakır: Parçalı ve az bulutlu 22

Kuvvetli yağış geliyor Meteorolojiden 16 ile sarı ve turuncu uyarı

Sarı kod uyarısı nedir?

Hava durumu potansiyel tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise olağandışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunmalıdır.

Turuncu kod uyarısı nedir?

Hava durumu tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise sıklıkla görülmemektedir. Hasar ve kayıpların oluşması muhtemeldir. Çok tedbirli olmalı, güncel meteorolojik koşullar ve tahminler takip edilmelidir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!