KURBAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN, ne zaman başlıyor? Kurban Bayramı tatili 9 gün mü? Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı

Güncelleme Tarihi:

KURBAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN, ne zaman başlıyor Kurban Bayramı tatili 9 gün mü Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 2022 23:26

Kurban Bayramı tatil günleri Kabine Toplantısı'nda netlik kazandı. Temmuz ayında idrak edilecek olan Kurban Bayramı 2022 yılında da heyecanla bekleniyor. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlanan takvime göre Müslümanlar yılın ikinci bayramını temmuz ayında yaşayacaklar. 15 Temmuz’un da resmi tatil olması sebebi ile vatandaşlar Kurban Bayramı tatilinin 9 gün olup olmayacağını merak ediyorlardı. Konu hakkında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada tatilin uzatıldığını söyledi. Peki, Kurban Bayramı tatili kaç gün, ne zaman başlıyor? Kurban Bayramı tatili 9 gün mü? İşte, ayrıntılar.

Haberin Devamı

Kurban Bayramı tatilinin kaç gün olduğu ve ne zaman başlayacağı hakkında detayları açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan merak edilen soruları yanıtladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında Kurban Bayramı tatilinin dokuz güne çıkarıldığı müjdesini verdi. Bayramın arefe günü 8 Temmuz olurken, birinci günü ise 9 Temmuz Cumartesi günü olacak.

KURBAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN?

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Kabine toplantısı sonrası Kurban Bayramı tatilinin dokuz güne çıkarıldığını açıkladı. 9 Temmuz'da başlayacak olan Kurban Bayramı, 13 ve 14 Temmuz'un idari izin kapsamına alınmasıyla dokuz güne çıkıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kritik Kabine Toplantısı sonrası önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kurban Bayramı'nın takip eden günler ile 15 Temmuz arasındaki çarşamba ve perşembe günlerinin idari izin kapsamına alınacağını sizlerle paylaşmak istiyorum." dedi.

Haberin Devamı

KURBAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN, ne zaman başlıyor Kurban Bayramı tatili 9 gün mü Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı

KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN?

Kurban Bayramı arefe günü 8 Temmuz Cuma günü olacak. Bayramın birinci günü ise 9 Temmuz tarihine denk geliyor.

Kurban Bayramı 1. Gün: 9 Temmuz Cumartesi

Kurban Bayramı 2. Gün: 10 Temmuz Pazar

Kurban Bayramı 3. Gün: 11 Temmuz Pazartesi

Kurban Bayramı 4. Gün: 12 Temmuz Salı

BAKMADAN GEÇME!