Kurban Bayramı tatili kaç gün olacak? 2017 Kurbanlık fiyatları

Güncelleme Tarihi:

Kurban Bayramı tatili kaç gün olacak 2017 Kurbanlık fiyatları
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2017 12:31

Kurban Bayramı tatil takvimi ve kurbanlık fiyatları ile ilgili yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin ardından Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi de yeni bir açıklama bulundu. Peki Kurban Bayramı tatili kaç gün olacak? Tatil takvimi netleşti mi? 2017 Kurbanlık fiyatları ne kadar olacak?

Haberin Devamı

2017 Kurban Bayramı tatili kaç gün olacak sorusunun yanıtını merak eden milyonlarca vatandaş konuyla ilgili araştırmalarını sürdürmeye devam ediyorlar. Ekonomi Bakanı Zeybekci, Kurban Bayramı tatiline ilişkin olarak "Türkiye olarak tatilden daha çok çalışmaya ve üretmeye ihtiyaç olduğunu düşünüyorum. Bununla ilgili alınacak kararlara da saygı duyuyorum" dedi. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Kurban Bayramı tatili ile ilgili açıklamalarda bulundu. 

Nihan Zeybekci'nin açıklamasının ardından Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi'den de açıklama geldi. Tüfenkçi, dün katıldığı bir toplantıda, milyonlarca vatandaşın Hükümet'ten beklediği Kurban Bayramı tatili ile önemli bir çıkış yaptı. Tüfenkçi, bir basın mensubunun, "Bayram tatili kaç gün olacak" sorusuna, "Onu Bakanlar Kurulu'nda konuşacağız. Ondan sonra sizinle arkadaşlarımız paylaşacak" dedi. 

Haberin Devamı

EKONOMİ BAKANI'NDAN TATİL AÇIKLAMASI

Ekonomi Bakanı Zeybekci, Kurban Bayramı tatiline ilişkin olarak "Türkiye olarak tatilden daha çok çalışmaya ve üretmeye ihtiyaç olduğunu düşünüyorum. Bununla ilgili alınacak kararlara da saygı duyuyorum" dedi. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Kurban Bayramı tatili ile ilgili açıklamalarda bulundu.

MÜSİAD Yönetim Kurulu üyelerini kabulünde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Zeybekci, "Türkiye olarak tatilden daha çok çalışmaya ve üretmeye ihtiyaç olduğunu düşünüyorum. Bununla ilgili alınacak kararlara da saygı duyuyorum" dedi.

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın arefe öncesine gelmesi nedeniyle turizmciler, 28-29 Ağustos'un da eklenerek 10 gün tatil olmasını talep ediyor.

KÜÇÜKBAŞ KURBANLIK FİYATLARI

Türkiye Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği (TÜDKİYEB) Genel Başkanı Nihat Çelik, halihazırda kurbanlık şartlarına haiz, satışa hazır 3 milyon civarında küçükbaş hayvan stokunun bulunduğunu belirterek, "Halen canlı küçükbaş hayvanın kilogram fiyatı piyasada 17-19 liraya işlem görürken, kurbanlık şartlarına haiz ortalama 45-50 kilogramlık küçükbaş hayvanın fiyatı 750-950 lira arasında değişiyor." dedi.
"Kurbanlık şartlarına haiz ortalama 45-50 kilogramlık küçükbaş hayvanın fiyatı 750-950 lira arasında değişiyor. Bu fiyatlar bölge şartlarına göre de farklılık gösteriyor. İstanbul ve Elazığ'daki kurbanlık hayvan fiyatlarının aynı olmasını bekleyemeyiz. Doğu illerinde biraz daha uygun fiyata kurbanlık hayvan satılabiliyor. Geçen sene de kurbanlık hayvan fiyatları 700-750 liraydı. Dolayısıyla fiyatlarda artış söz konusu. Mevcut girdi fiyatlarına ve piyasa değerlerine göre bugünkü enflasyon şartlarını göz önünde bulundurduğumuzda yüzde 17'yi bulan artışın uygun olduğunu düşünüyoruz."

Haberin Devamı

GEÇEN YILIN ÜZERİNDE OLMAYACAK

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, gerekli çalışmaları yaptıklarını, üreticinin, esnafın, tüketicinin Kurban Bayramı'nı rahat geçireceğine inandıklarını belirterek, kurbanlık fiyatlarının geçen yılın üzerinde olmayacağını düşündüğünü söyledi. Fakıbaba,Kurbanlık ithalatı ve et fiyatlarına ilişkin bir soru üzerine şu ifadeleri kullandı:

"Arkadaşlarımızla birlikte yaklaşık 11-12 gün oldu emin olun sabah-akşam demeden gece-gündüz çalışıyoruz. Buradaki amacımız; hem üreticimizi hem esnafımızı hem tüketicimizi korumaktır. Onları en iyi şekilde, elimizden geldiğince mutlu etmek çabası içerisindeyiz. Amacımız budur. Çalışmalarımızı yaptık, bayramı rahat geçireceğimize inanıyoruz. Bayram sonrası için çalışmalarımız var."
Çevredekilerin, "Küçükbaşlar 900 TL ile bin 200 TL arası" demesi üzerine Fakıbaba, "Bu sene onun üzerinde olacağını düşünmüyorum" diye konuştu.

 

BAKMADAN GEÇME!