2018 Kurban Bayramı ne zaman idrak edilecek? Bayram tatili hangi gün başlıyor?

Güncelleme Tarihi:

2018 Kurban Bayramı ne zaman idrak edilecek Bayram tatili hangi gün başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 08, 2018 23:09

2018 Kurban Bayramı için artık sayılı gün kaldı. 2017 yılındaki Kurban Bayramı 30 Ağustos ile birleştiği için uzun bir tatil fırsatı yakalayan vatandaşlar, bu yılın takvimini de merakla araştırıyordu. Soru işaretlerine resmi yanıt geçtiğimiz günler gelmişti. Peki, 2018 Kurban Bayramı ne zaman? Bayram tatili kaç gün olacak?

Haberin Devamı

İslam dininde hicri takvimin Zilhicce ayının onuncu gününde başlayan ve toplam dört gün süren Kurban Bayramı için sayılı gün kaldı. Tatil rezervasyonlarına erkenden başlamak isteyen vatandaşlar, 'Kurban Bayramı ne zaman?' sorularını daha sık gündeme getirmeye başladı. Öte yandan ikramiyelerin ödeneceği tarih de merak konusu oldu.Peki, 2018 Kurban Bayramı ne zaman? İkramiyeler bayram öncesinde ödenecek mi?

KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN?

2018’in ilk dini bayramı olan Ramazan Bayramı’nın hafta sonuna denk gelmesi nedeniyle kısa bir tatil yapan vatandaşların gözü kulağı Kurban Bayramı’ndaydı. Özellikle yaz tatiline gidemeyenler, hükümetten gelecek açıklamaya kilitlenmişti. "Kurban Bayramı tatili kaç gün olacak?” sorusuna yanıt geçtiğimiz günlerde geldi. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, basın toplantısında, tatil takvimini duyurdu.

Karara göre, bayram tatili 18 Ağustos Cumartesi gününden itibaren başlayacak ve 26 Ağustos Pazar gecesi sona erecek.Kurban Bayramı özel sektör için 8 gün olmayacak. Özel sektör çalışanları idari izin tatilinden yararlanamayacak. 9 günlük idari izin tatilinden yalnızca kamu kurum ve kuruluşlarındaki çalışanlar (memurlar, devlet dairelerinde, kurumlarında çalışanlar) yararlanabilecek.

Haberin Devamı

İDARİ İZİN KİMLERİ KAPSIYOR?

İdari tatil sadece 657 sayılı kanuna tabii devlet memurlarını kapsamaktadır. İdari izin devlet memurlarını kapsamaktadır, özel sektör çalışanları bu izinden faydalanamaz. Tüm devlet dairelerine ve 657 sayılı kanuna dahil olan devlet memurları, idari tatil kapsamında 10 gün tatil yapacaklar. Sadece memurlar değil, devlet sanatçıları, belediye görevlileri, devlet sahne sanatçıları da bu kapsamda kurban bayramı tatili müjdesinden faydalanabilirler.

İKRAMİYELER NE ZAMAN ÖDENECEK?

AİLE, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt, "Bağkur ve SSK emeklilerine 16 Ağustos, emekli sandığı emeklilerine 17 Ağustos’ta bayram ikramiyesi ödeyeceğiz" dedi.

BAKMADAN GEÇME!