KPSS'siz alınacaklar

Güncelleme Tarihi:

KPSSsiz alınacaklar
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 17, 2016 23:48

OLAĞANÜSTÜ Hal kapsamında çıkarılan ve Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 671 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname’ye (KHK) göre, özel harekât birimlerinde istihdam edilecek polisler için KPSS şartı aranmayacak.

Haberin Devamı

KHK’ya göre lise veya dengi okul mezunlarından askerlik hizmetini tamamlamış olanlar, fiziki yeterlilik ve mülakat sınavlarıyla polis meslek eğitim merkezlerine alınabilecek. Bu kişilerin, 28 yaşından gün almamış ve terhis tarihinden itibaren 36 aydan fazla süre geçmemiş olması gerekecek.

KHK’yla 20’si birinci, 42’si ikinci ve 267’si ise üçüncü sınıf emniyet müdürü olmak üzere 2 bin 360 polis ihraç edildi.

Eski Emniyet Genel Müdürlüğü Basın Halkla İlişkiler Müdürü Cihangir Baycan, Havacılık Daire Başkanlığı’nda ikinci sınıf emniyet müdürü olarak görev yapan Aziz Özmen, eski Ankara Kriminal Bölge Laboratuvar Müdürü İsmet Doğru, eski Bursa TEM Şube Müdürü Ali Asker, eski Ankara Emniyet Asayiş Şube Müdürü Ömer Barlas, eski Mali Şube Müdürü Adem Yalçınkaya gibi isimler de ihraç edilenler arasında. İhraç edilenlerin çoğu 17/25 Aralık soruşturmaları döneminde aktif olanlar. 15 Temmuz’dan sonra 7 bin 795 polis açığa alınmıştı.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nda da 196 kişi ihraç edildi. Bunlardan 16’sı devlet büyüklerinin kriptolu telefonlarının usulsüz dinlenmesine ilişkin davanın sanıkları arasında. İsimler şöyle: Eski TİB Başkanvekili Osman Nihat Şen, eski TİB Bilgi Sistemleri Daire Başkanı İlhan Elieyioğlu, eski Hukuk İşleri Daire Başkanvekili Adil Biçer, eski Teknik İşletme Daire Başkanı Barış Yaslan, İletişim Uzman Yardımcıları Ahmet Asım Yağız, Erkay Uzun, Hidayet Gencer, İbrahim Barbaros Özcan, İsmail Bakar, Mehmet Akgedik, Nur Muhammet Arınç, Seyit Aydın Öztaban ve Yunus Şahin ile idari uzmanlar Esat Çilesiz, Ferhat Saraç ve Halil Çiçek.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!