KPSS tercihleri nereden yapılır? İşte KPSS 2020 tercih kılavuzu

Güncelleme Tarihi:

KPSS tercihleri nereden yapılır İşte KPSS 2020 tercih kılavuzu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 05, 2021 11:28

KPSS tercih kılavuzunun yayımlanmasının ardından adaylar işlemlerini yapmaya başladı. KPSS ortaöğretim, ön lisans ve lisans tercihleri 30 Aralık tarihinde başladı. Adaylar işlemlerini 7 Ocak 2021'e kadar yapabilecekler. İlan edilen kadro veya pozisyonlara atanmak için başvuracak adayların aşağıdaki genel şartlara sahip olmaları gerekiyor. İşte KPSS tercihleri ile ilgili detaylar

Haberin Devamı

KPSS tercihleri 30 Aralık tarihinde başladı. ÖSYM tarafından yayımlanan KPSS-2020/2 tercih kılavuzu içerisinde alımlar ile ilgili detaylara yer verildi. Yerleştirme işlemlerinde ortaöğretim mezunları için KPSSP94, ön lisans mezunları için KPSSP93 ve lisans mezunları için KPSSP3 puanı dikkate alınacak.

KPSS TERCİH KILAVUZU YAYIMLANDI

KPSS tercih kılavuzunun yayımlanmasının ardından adaylar tercihlerini yapmaya başladılar. 30 Aralık 2020 tarihinde başlayan tercihler 7 Ocak 2021'e kadar yapılabilecek. İnternetten tercih gönderme işlemleri 7 Ocak 2021 günü, saat 23.59’da sona erecektir. Bu süre kesinlikle uzatılmayacaktır.

Bu kılavuzda kamu kurum ve kuruluşlarının atama yapacakları boş kadro ve pozisyonlarını içeren tablolar yer almaktadır. Tablo-1’de ortaöğretim mezunlarının, Tablo-2’de ön lisans mezunlarının, Tablo-3’te lisans mezunlarının tercih edebilecekleri kadro ve pozisyonlar bulunmaktadır.

Haberin Devamı

KPSS TERCİH KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

KPSS TERCİHLERİ NEREDEN YAPILIR?

İnternet bağlantısı olan herhangi bir bilgisayardan ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr internet adresine giriniz ve “ADAY İŞLEMLERİ” alanına erişiniz. Buradaki ilgili alana T.C. Kimlik Numaranızı ve şifrenizi giriniz.

“ADAY İŞLEMLERİ” alanına T.C. Kimlik Numaranızla şifrenizi girdikten ve “Tercih Bildir” alanına tıkladıktan sonra size ait bazı bilgiler ekrana gelecektir. Bu bilgilerde düzeltme gereği duyuyorsanız aşağıda 3.7. maddedeki açıklamalara göre hareket ediniz. Sonra hazırlamış olduğunuz tercih listenizdeki kadro ve pozisyon kodlarını sırasıyla ekrandaki ilgili alana yazınız.

KPSS tercihleri nereden yapılır İşte KPSS 2020 tercih kılavuzu

Mezun olduğunuz ortaöğretim/ön lisans/lisans programı tercih etmiş olduğunuz kadro/pozisyon için aranan nitelikler ile uyumlu değilse yapmış olduğunuz tercih, sistem tarafından kabul edilmeyecektir. Tercihlerinizi yaparken bu durumu göz önünde bulundurunuz.

Eğitim bilgilerinde eksiklik/değişiklik olan adaylar, tercih bildiriminden önce eğitim bilgilerinin güncellenmesini sağlayacak sonra tercihlerini bildireceklerdir. Tercih bildirdikten sonra eğitim bilgi değişikliği yapıldığı taktirde, adayların tercih süresi içerisinde https://ais.osym.gov.tr adresinden tercih güncelleme sayfasına girerek tercihlerini yeniden bildirmeleri gerekmektedir.

Haberin Devamı

Tercihlerinizi yaparken size uygun olan kadro ve pozisyonların bulunduğu tablolardaki “Aranan Nitelik Kodları” sütununda yer alan nitelik kodlarını dikkatle incelemeniz ve size uyup uymadığını belirlemeniz son derece önemlidir. Tercihler belirlenmeden önce sistemde kayıtlı mezun olunan alan/program bilgisi mezun olunan alan/program tablolarından kontrol edilmelidir.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!